AKP eski Sinop milletvekili, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar büyük tepki çekti.
Ersoy, yaptığı paylaşımlarında Sinoplu hemşerileriyle tartışmaya girerken, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için ise, “Yunanlı” ifadesini kullandı.
'BİR YUNAN'IN BAŞKAN OLMASIYLA...'
Halksesi.com’dan Mete Çağdaş’ın haberine göre, İçişleri Bakan yardımcısı Ersoy’un “Çok basit bir şey söylüyorum. Yunan gazetesi İstanbul’u bir Yunan kazandı diye manşet attığında ben o gazeteyi tanımıyorum diye yalan konuşmayı tercih edeceğine, ne alaka ben Rum çocuğu falan değilim Türkoğlu Türk’üm, diyemeyen CHP’nin adayı yerine #TopalDursununOğlu Binali Yıldırım kazansın diyorum...” şeklinde bir paylaşımda bulunması tartışma yarattı.
Bakan yardımcısı Mehmet Ersoy’un paylaşımına eleştiri de bulunan Bekir Albayrak adlı bir hemşerisine ise, “Bekir Bey benim için İstanbul’u Yunan olduğu iddia edilen ve kendisinin de inkar etmediği, hatta o gazeteye röportaj verdiği halde tanımıyorum diye yalan konuşmayı tercih ederek geçiştiren birine teslim etmemek de çok önemli. İnsanların cebine müdahale gereğini bu önceliğim ortadan kaldırmaz. Bir Yunan’ın İstanbul’a Başkan olmasıyla ekonomimiz de düzelmez ayrıca…” diye yazdı.
Esenler Belediye Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Tevfik Göksu da, Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonluları "Yunan" olarak nitelemişti.
Söz konusu o paylaşımlar ise şu şekilde:


Atatürk’e ‘cellat’ diyen yazara AKP’li belediyeden davet22 izlenme
Saraçhane davasında hakimin sözleri salonu gerdi: "Kuru ekmek yesinler"19 izlenme
Balıkesir depreminin ardından yıkım görüntüleri geliyor!60 izlenme
Cihan Ekşioğlu hakkında taliye kararı: Cezaevinde kalmaya devam edecek9 izlenme
Özgür Çelik AKP'nin CHP planını anlattı! "3 tuşa bastılar"10 izlenme
AKP'liye kapak konuşma 'Bak Erdoğan’ın getirdiği Suriyeli kuyumcunun dükkân kirası 12.000 TL Beyaz masa’dan yardım alıyor, ben çocuğuma süt alamıyorum !'2231 izlenme
TCDD rekor zarar etti: Cengiz, Limak ve Kolin havalara uçtu14 izlenme
İmamoğlu ifadeye çağrılacak94 izlenme
Sedat Peker'in basın danışmanından 'Ahmet Onay' fotoğrafı!
İhraç edilen FETÖ'cüler geri döndü!
İmamoğlu’nun gündeme getirdiği belediyelere gönderilen paraların belgeleri ortaya çıktı
20 yıllık AKP üyesi emekli derdini Özgür Özel'e anlattı! "Üyeyim ama bundan sonra AKP'ye oy vermeyeceğim. Neden? Bizi bitirdi"