Kırşehir’in Kaman Belediyesi’nin ilkokul öğrencilerine tamamlayıcı dersler ile birlikte çeşitli sosyal aktivite imkanları da sunulan ”Atatürk Bilgi evi” yeni AKP’li yönetim tarafından kapatıldı.
Şehrin yerel yayın organı Kırşehir Haber Türk’te yer alan habere göre; Kaman Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Necati Çolak’ın imzası ile alınan ilgili karar da, “Belediyemize ait Atatürk Bilgi Evinin 18.04.2019 tarih ve 69 sayılı Encümen Kararı ile kapatılmasına karar verildiği” belirtilirken herhangi bir gerekçe sunulmadı. Atatürk Bilgi Evinde görevli olan sözleşmeli personelin ise “Hizmetlerine gerek kalmadığı” gerekçe gösterilerek işlerine son verildi.
'NEDEN KAPATILDIĞINI ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM'
Kapatılma kararına çok üzüldüğünü belirten Kaman Belediyesinin MHP’li eski Belediye Başkanı Erhan Talu şu ifadeleri kullandı:
“Devir teslim töreninde de belirtmiştim, Atatürk Bilgi Evlerinin artması lazım. Çünkü bu insana yapılan bir yatırım. Belediyenin işi sadece yol yapmak, çöp toplamak veya şunu bunu tedarik etmek değil. Belediyenin görevlerinden birisi de çocukları yetiştirmektir. Benim gayem oydu ama bunlar kâr amacı güdüyormuş ya da başka bir rahatsızlıkları mı oldu onu bilemem ama yazık günah kapanmaması lazımdı hatta sayılarının artması lazımdı. Eğer tekrar aday gösterilip seçilseydim ben bunu hem ortaokul hem de lise düzeyinde sayılarını daha da artıracaktım. Kaman’ın çocuklarının eğitimine katkı sunacaktık. Buradaki çocuklara sadece eğitim değil çeşitli sosyal aktivite imkanı da sunuluyordu. Hatta camiye de gidiyorlardı, Anıtkabir’i de ziyaret ediyorlardı, piknik de yapıyorlardı, geziye gidiyorlardı. Neden kapatıldığını anlayabilmiş değilim gerçekten çok üzüldüm.”
ANDIMIZ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ
Kaman’da bulunan “Atatürk Bilgi Evi” evi öğrencileri daha önce andımız ile de gündeme gelmişti. Belediye hoparlöründen de tüm ilçeye yayın yapılan Atatürk Bilgi Evinde derslere andımız okunarak başlanıyordu.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/akplibaskanataturkbilgievinikapattih128593.html
LGS skandalına 'Pis kokular CHP'den geliyor' demişti! Bakan Tekin'e CHP'den yanıt var30 izlenme
Celal Bayar’ın kızından İmamoğlu’na yeni slogan!288 izlenme
Gezi Direnişi’nde polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert’in katilinin cezası onandı76 izlenme
Üsküdar'da skandal seçmen 'yüklemesi'163 izlenme
Kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olmuştu: Bu Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ilk vukuatı değilmiş42 izlenme
Almanya kapıları kapattı: Bir minibüs dolusu Türk kaçak yakalandı26 izlenme
Edirne’de Schengen etkisi: Bulgarların alım gücü düştü, Edirne’ye gelişleri yüzde 50 azaldı, esnaf zor durumda32 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği suç örgütüne kanlı infaz51 izlenme
Sedat Peker'den Özgür Özel ve Veli Ağbaba paylaşımı! "Ne bir eksik ne bir fazla"
Irak askerlerine pazar gününe kadar süre verdiler: Amerikalılarla aranıza 1 km mesafe koyun!
Rize'de halk İmamoğlu için sokağa döküldü, 'Adalet' yazılı tabut taşındı!
ÇAYKUR’a genel müdür dayanmıyor!