31 Mart seçimlerini kazandıktan sonra, sık sık personel sürgünü ve mobbing uygulamaları ile gündeme gelen Bergama Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Hakan Koştu, UNESCO Dünya Mirası Ofisi’nde görev yapan Arkeolog Bülent Türkmen'i yol bakım işlerinde görevlendirdi.
Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre; Uzun yıllardır Bergama Belediyesi'nde çalışan Arkeolog Bülent Türkmen, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı şantiyeye sevk edilerek, bayındırlık ve yol bakım işlerinde görevlendirildi.
Allianoi antik kenti kazılarından, Pergamon'un UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesine kadar birçok önemli projede çalışmıştı.
Türkmen, Bergama tarihi hakkındaki çalışmalarını sürdürüyor, akademik yayınların hazırlanmasında görev yapıyor, yurdun birçok yerinde söyleşi, konferans ve okullarda seminerler veriyor ve turizm tanıtım faaliyetlerinde çalışıyordu.
Türkmen, birçok defa “Tarihe Saygı Ödülü”ne layık görülmüştü. KESK’e bağlı TümBelSen İzmir 2 No'lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Bergama Belediyesi İşyeri Temsilcisi olduğu öğrenildi.
AKP'li belediye başkanı Hakan Koştu 2019 yerel seçimlerinin ardından göreve gelir gelmez ilk olarak çalışanlarına sendika değiştirme baskısı yaptığı, kütüphane çalışanını temizlik deposuna, gazeteci ve sosyologu otoparka sürdüğü iddiaları ile gündeme gelmiş, geçtiğimiz Şubat ayında 3 kadın işçiyi işten çıkartarak protestoların hedefi olmuştu.
Koştu ayrıca, corona salgını hakkında İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelgeye uymayarak, kronik hastalığı olan işçilerin idari izinli sayılması nedeni ile de tepki görmüştü.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/181521/akplibaskanbilimuzmaninisantiyeyesurdu
Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Dönemin savcısı ve otopsiyi yapan doktor konuştu24 izlenme
Tarlada diz çöküp isyan etti: "Ben 8 liradan satıyorum, halk 70'e yiyor"59 izlenme
Milletin parasını iç edecekler: Taşıt Tanıma skandalında Çeçen'in deposu dolacak24 izlenme
‘Şahsım’ istediği havayı yaratamadı: Baskıcı, yağmacı, gerici rejim kaybedecek24 izlenme
Süte 10 günde ikinci zam!25 izlenme
Geçen ay profesör oldu, şimdi rektör!587 izlenme
Randevuyla muska yapan ‘şeyh’ serbest bırakıldı: Adliye önünde kalabalık tarafından karışlandı33 izlenme
Prof. Şenol Babuşcu'dan dikkat çeken paylaşım: "Türkiye ABD'den IMF desteği mi istedi?"23 izlenme