Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak 1993 yılında kurulan SASKİ Genel Müdürlüğü’nün kullandığı 27 yıllık Samsun simgesi olan Atatürklü logo değiştirildi. Herhangi bir duyuru olmadan yapılan yeni logo tepkilere neden oldu.
Samsun’da yaşayan Mehmet Binali isimli bir vatandaş, SASKi yetkililerine sosyal medya aracılığıyla logo değişikliği öncesinde neden duyuru yapmadıklarını sordu. Binali, sorusunda şu ifadeleri kullandı; “Sizlere bir sorum olacak. Büyük bir kurum olarak ‘logo’yu sizlere güvenen Samsun halkına duyurdunuz mu… Kamuoyunun desteği ile hem Samsun’a yakışır bir logo yaratılmış olurdu, hem de halkın güvenini kazanırdınız”

SASKİ, Mehmet Binali’nin sorusuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Verilen cevapta, “Logo çalışması yapmadan farklı alternatifler konusunda personelimizin görüşlerine başvurmuştuk. Kurumsal kimlik çalışmaların ciddi anlamda mali bir bedeli söz konusudur.
Bizler bir yandan tasarruf yaparken diğer yandan geniş çaplı bir çalışma ve tanıtım yaparak kurumu mali yükün altına sokmayı uygun görmedik. İlerleyen zamanlarda logomuzun hikayesini de sizlerle paylaşacağız. Kurum içerisinde çalışanlarımız ve yöneticilerimizle istişare edilerek kabul görmüştür. İlerleyen zamanlarda sizlerin de desteğiyle çok daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Atatürk’ün yer almadığı yeni logoya tepki göstererek şunları söyledi; “SASKİ, personelinin veya birkaç belediye yöneticisinin malı ve yeri değildir. SASKİ Samsun halkının mülküdür. Atatürk ülkemizin, devletimizin kurucusudur.
Atatürklü logolarından rahatsız olanlar, Atatürk karşıtı görüşlerini, tavırlarını bu şekilde dışarı vurma yöntemleri rahatsız edicidir. Görüşlerini dile getirme konusunda açık konuşsunlar. Kendilerine makam veren bu millet o makamı dar eder.
Oturduğumuz yerin Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne borçlu olduğumuzu unutmayınız. SASKİ’de Atatürk amblemli logoyu kaldıran Samsun Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini kınıyorum”
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise sosyal medya hesabından paylaşım yaparak SASKİ’yi kınadı. Hancıoğlu, “SASKİ logosundan Mustafa Kemal’i çıkartan ve 19 Mayıs 100. yılı logosunda Atatürk’ü yok sayanları uyarıyoruz; Samsun Mustafa Kemaldir. Samsun’un simgesi, kimliği Onur Anıtı’dır. Mustafa Kemal’i, Samsun’un kimliğinden silmeye kalkışan anlayış, Samsun’u temsil edemez” ifadelerini kulandı.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi yazılı bir açıklama yaparak SASKİ’ye tepki gösterdi. ADD’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Samsun, bir Atatürk şehridir. Samsun demek kurtuluşun ilk adımıdır. Samsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin özgürlük meşalesinin yakıldığı bir şehirdir. Samsun, tam bağımsızlık ateşinin yakıldığı ilk kıvılcımdır.
Ve her bir Samsun’lu Atatürk’ün hemşerisidir. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, doğum günü olarak Samsun’a ayak bastığı tarihi yani 19 Mayısı işaret etmiştir. İşte bu kadar önemlidir Samsun, Atatürk ve onun izinde olan sonraki nesil için. Samsun yerel yönetimi ve Samsun bürokratları ne yapmak istiyor?
SASKİ’nin görevi bu şehirden Atatürk’ü silmek değil, Samsun halkına kokmayan, kanalizasyon karışmayan sağlıklı içme suyu sağlamaktır.”
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplibelediyeataturklulogoyudegistirdi5644980/
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: "Siyasi ayağına dokunulmasın diye bir set çektiler. Bu işin merkezinde Ahmet Yiğit Yıldırım ve Tolgahan Demirbaş var"47 izlenme
HKP'den Hilmi Güler, Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun hakkında suç duyurusu!204 izlenme
CHP'den İsrail ile ticaret açıklaması: "Kısıtlama yetmez tümüyle durdurun!"42 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silah sesleri42 izlenme
İnceleme yapan Bakan Koca maske takmadı!154 izlenme
Hatay Havalimanı için 10 yıl önce hazırlanan rapor: 'Yağışta sel basar, depremde pist çöker'58 izlenme
Milyarlar Maarif Vakfı’na aktarıldı!46 izlenme
“Vatandaşlık tanımı yeni anayasada gözden geçirilebilir” sözleri nedeniyle AKP’li Binali Yıldırım hakkında suç duyurusu37 izlenme
Melih Gökçek ve 'Travesti Okşan' hakkında bir skandal daha
AKP Millevekili'nin attığı "Cemaat" tweeti ortalığı karıştıracak!
Hainler roketle saldırdı! Fatma şehit düştü
AKP gemisini terk eden terk edene! AKP'nin dizilerdeki ünlü ismi Kadir Çöpdemir "Değiştirelim be, bıktık be"