İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alındıktan sonra nöbetçi mahkemece tutuklanmasının ardından “Kanal İstanbul” güzergâhında çalışmalar yeniden başladı.
İstanbul'un sınırlı verimli tarım alanı ve su havzasından biri olan Sazlıbosna'da yapımına başlanan TOKİ projeleri olağanüstü bir hızla ihale edilerek yapımına başlandı. İstanbul’un nefes kaynağı Kuzey Ormanları da projeden nasibini aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ üzerinden bölgede 34 farklı proje için kolları harekete geçti. TOKİ'nin 18 farklı bölgede konut çalışması yapması planlanırken Sazlıbosna'da projelerin bir bölümünde yüzde 23'lük ilerleme kaydedildi. Bölgede 12 bin 92 adet konut inşası planlanıyor.
Cumhuriyet'ten AKP’li Arnavutköy Belediyesi de kanal güzergâhındaki arsalarını satmaya devam ediyor. Belediye son olarak “kaçak yapı” adı altında yıkım çalışmalarının yapıldığı İmrahor Mahallesi’ndeki iki taşınmazını kiraya verecek. 28 yıllığına kiralanacak taşınmazın değeri de yıllık olarak 13 milyon 800 bin TL olacak.

Belediye bu yıl 10 taşınmazı da ya sattı ya da kiraladı.
Belediye buradan da 2 milyar 500 milyon 231 bin 121.80 TL kazandı. Belediye sadece bu yıl Boğazköy, Bolluca, Durusu, Hadımköy ve Karaburun’daki 27 taşınmazını satışa çıkardı.

Konut ve 34 katlı binalardan oluşan taşınmazların değeri 1 milyar 531 milyon 81 bin 735 TL olarak hesaplandı.
Gazeteci Orhan Uğuroğlu'na saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı!54 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz ilk ifadesinde siyasilerle ilgili bilgi vermeyi teklif etti!40 izlenme
6 yaşındaki çocuk yetersiz beslenme ve işkenceden ölmüştü: Kardeşi de açlıktan ölümle pençeleşiyor36 izlenme
Seçimin fotoğrafı… Elini veren kolunu kaptırıyor!277 izlenme
Galata Köprüsü’nde akılalmaz olay! “Veganım” dedi, yaşlı adamın balıklarını denize attı!21 izlenme
AKP'li kadın 'yerel seçimleri kaybedeceğiz' dedi ortalık karıştı! Katılımcılar arasındaki Mete Yarar salonu terk etti34 izlenme
Muhalif gazetecinin eşine AKP'li belediyeden ceza!47 izlenme
200 ‘liracık’la pazara giden eli boş dönüyor!55 izlenme