Konya Büyükşehir Belediyesi, maliyetlerin ve benzine yapılan zamların artışıyla birlikte toplu ulaşım ücretlerine yüzde 90’a yakın bir zam gerçekleştirdi.
Öğrenci biletleri 2.50 liradan 4 liraya, tam bilet ücretleri ise 4.50 liradan 8.50 liraya yükseldi.
Yeni tarife 3 Temmuz Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.
AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak 2023 tarihinde de toplu ulaşımda zam yapmış ve öğrenci biletlerini 2.50 liradan, tam biletleri ise 4.50 liradan satışa sunmuştu.
Ayrıca, Konya’da dolmuşla yapılan toplu ulaşım ücretlerine de zam geldi. Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.
Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici ise, yüksek dolar kuru ve diğer maliyet artışlarının toplu ulaşıma yansımasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ancak zam oranının çok yüksek olduğunu ve dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakacağını vurguladı. Ekici, iktidarın ekonomi yönetimini eleştirerek zam oranının makul seviyeye çekilmesi gerektiğini ifade etti.
Sözcü
İSPARK'ta fiş vurgunu! Soylu, vurgunu böyle sakladı!1263 izlenme
Halkın cebi yokuş aşağı22 izlenme
THY’den İsmailağa tarikatına ‘bedava bilet’ kıyağı35 izlenme
Erdoğan’ın alışveriş sepeti ne kadar zamlandı?35 izlenme
Pandeminin Değiştirdiği Para Politikası Hisse Senetlerini Vurdu!30 izlenme
Milyonlar ay sonunu getiremezken AKP'de patlak veren kriz saç baş yoldurttu15 izlenme
AKP’li vekil 'kriz yok' demişti: Abisi konkordato ilan etti!137 izlenme
iPhone telefonu olanlar sabah gelen bildirimle büyük şok yaşadı: ‘Evde Kal Türkiye’ mesajı ortalığı karıştırdı!107 izlenme
Son seçimleri bilmişti! CHP farkı açtı mı? İşte anket verileri...
Saraçhane'de Erdoğan'a hakaret iddiasıyla 75 gün tutuklu kalan gençler beraat etti
Depremzede isyan etti 'AFAD 3 gün sonra geldi çadırları biz kurduk. Mansur Yavaş ekibini yığdı Hatay Havalimanı'nı onarıp açtı'
Ziraat’tan krediyi aldı, 28 gün sonra konkordato ilan etti!