Home
18 Ağustos 2019 ( 165 izlenme )
Reklamlar

AKP'li belediye "olmayan metroyu" bakanlığa devretti!


Kocaeli Belediyesi bir yıl önce olmayan metro duraklarının tabelalarını caddelere dikti. Şimdi de “Metro inşasını tamamlayamayacağız” dediler



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Gebze–Darıca metro hattının kısa sürede tamamlanacağını açıklayıp, olmayan metronun durak tabelalarını caddelere dikti. Tabelaların dikilmesinin üzerinden bir yılı aşkın süre geçti ancak metro tamamlanamadı. AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Metro inşasını tamamlayamayacağız'' diyerek projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devretti.

SEÇİM VAADİ OLARAK KULLANDILAR
Olmayan metro istasyonlarının seçim vaadi olarak kullanılmasına vatandaşlar tepki göstermişti. Sosyal medyadan “Bu bir görünmez metrodur” esprileri yapılmıştı.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Büyükakın'a tepki göstererek konuyu meclis gündemine taşıdı. Türkkan, metro inşaatının belediye tarafından tamamlanmasının hayal olduğunu belirtti. Türkkan “Yapımına henüz başlanmayan millet bahçeleri bile bakanlığa devredilmeye çalışılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6 milyar TL ile Türkiye'nin en borçlu belediyesidir” diye konuştu.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/hicolmayanmetroyubakanligadevrettiler5287001/?fbclid=IwAR3ytf7jZVWPWXG556zUUcEOqD0aFbzEzdfYFadEqvHjNVxuNhLeWQwBAc

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Atatürk Anıtı’na saldıranlar mahkemede 'pişman' oldu! Genç vatandaştan 'Erdoğan giderse ülkede kriz çıkar' diyenleri ters köşe yapan cevap! Emekli müftüden Erdoğan'ı çok kızdıracak açıklama! "Kötü gidişat nedeniyle dini kalkan olarak kullanıyor." Kundaklanan Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde İzmir Marşı !