Gazeteci Sinan Aygül, kaldırımda yürürken, belediye çalışanı Y.B. tarafından yumruklanmaya başladı.
Olay yerine gelen polis memuru E.K. ise saldırganı durdurmak yerine, müdahale etmek isteyen vatandaşlara ve esnaflara silah çekip, itip kakarak engel oldu.
Saldırı anları bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Gazeteci Aygül, aldığı darbelerle yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Tedavisi sürüyor.
Bitlis Valiliği, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, belediye çalışanı Y.B. ve polis memuru E.K.'nin adli ve idari soruşturmaya tabi tutulduğu ve polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Açıklamada, soruşturmanın titizlikle devam ettiği vurgulandı.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bugün saat 15.15 sıralarında Tatvan ilçemizin Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı Sokakta kavga ihbarı alınmıştır. Alınan ihbarın incelenmesi neticesinde; Tatvan’da gazetecilik yapan Sinan Aygül’ün darp edilmesiyle sonuçlanan olaya karışan Tatvan Belediyesi çalışanı Y.B. isimli şahıs ile olayın önlenmesinde kusurlu olduğu değerlendirilen, polislik mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunan polis memuru E.K. hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılarak polis memuru E.K. görevden uzaklaştırılmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma titizlikle yürütülmektedir."
Yeniçağ
Borç takanlardan bıktı, çareyi cama yazı asmakta buldu: “Kimse yanındakine güvenip çay içmesin, herkes içtiği çayın parasını versin”
İngiliz devi Türkiye'den tamamen çekiliyor: En hızlı büyüyen şirketler arasındaydı
AKP'den Cahit Özkan hakkında flaş karar: Görevden alındı!
1000 TL'lik elektrik faturaları isyan ettirdi! Halk Vali'ye dert yandı!
İktidara bir anket şoku daha: AKP ve MHP seçmeni isyan etti!
1 Alman emekli 5 Türk'e bedel
İddia edilen Enver Aysever–Ekrem İmamoğlu 'Silivri diyaloğu' yalan çıktı
Kurbanlıkları ellerinde kalan besicilerden bakanlığa çağrı
Sporcu Türk kadın, Taksim metrosunda kadınları gizlice videoya çeken Libyalıyı dövdü!
Hayvan katliamıyla gündemi sarsan AKP'li Gebze Belediye Başkanı'na suç duyurusu
Dilek İmamoğlu Saraçhane'den haykırdı: "Madem bu kadar eminsiniz madem asrın yolsuzluğu diyorsunuz o halde buyurun TRT ekranlarını açın!"
AKP’li belediyenin yaptığı köprü açılmadan çöktü!
AKP'li kadından skandal sözler! 'Tayyip'i sevmeyen bu ülkede yaşamasın! Yok simit yiyemiyorlarmış, zıkkımın kökünü ye!'
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam iddiası