İleri Haber'den Ersan Kınık'ın haberine göre, Başakşehir Belediyesi, belediye tarafından yapılan hizmetlerin tanıtımını yapmak için tam 40 milyon 754 bin TL’lik harcama yaptı.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre Başakşehir Belediyesi, 19 Aralık 2022 tarihinde “Çeşitli baskılı işler, duyuru ve tanıtım hizmetleri alımı” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleye teklif veren tek firma Klon Reklam olurken, şirket ile belediye arasında 40 milyon 754 bin TL’lik sözleşme imzalandı.
Başakşehir Belediyesi’nin, geride bıraktığımız aylarda Sayıştay tarafından yayımlanan raporda, kamu idarelerine zamanında yapılmayan ödemeler nedeniyle 90 milyon 104 bin 398 TL borçlu olduğu ortaya çıkmıştı.
‘HİZMETLERİ HALKA DAHA İYİ ANLATABİLMEK İÇİN...’
Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan devasa harcamanın ayrıntılarına, ihalenin teknik şartnamesinde şöyle yer verildi:
“Belediyemizin tüm faaliyetlerini vatandaşlara tanıtmak, belediyemizle halkımız arasında doğrudan iletişim kurarak hizmetlerini daha iyi anlatabilmek ve belediyemizin mobil uygulamasının kullanımının arttırılması amacıyla 2023 yılı çeşitli baskılı işler, duyuru ve tanıtım hizmetleri alımı işini kapsar.”
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 30 Haziran 2021 tarihinde kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili genelgede; temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderlerine ilişkin şu kısıtlamalar getirilmişti:
“Yılbaşı ve bayram dönemlerinde kamu görevlileri tarafından gönderilecek tebrik, telgraf ve benzeri posta hizmetlerine ilişkin kağıt, baskı, posta ve benzeri giderler hiçbir şekilde kurum ve kuruluşların bütçesinden ödenmeyecek, mevzuat gerekleri dışında kurum ve kuruluşların tasarruflar altında bulunan kaynaklardan ajanda, takvim, plaket, hatıra, hediye, eşantiyon basım ve dağıtımı türü işler yaptırılmayacak.”
DEKORATİF DAKTİLO, KUMBARA, YÜZ BİNLERCE ANAHTARLIK…
Başakşehir Belediyesi ise genelgeye rağmen ihale karşılığında alacağı ürünler ile dikkatleri üzerine çekti. Belediyenin kasasından milyonlarca liranın harcanarak alınan ürünlerden bir kısmı şu şekilde sıralandı:
10 bin adet davetiye
50 bin adet özel kesim ve yapıştırmalı karton poşet
60 bin adet kartvizit
120 bin adet unutmayınız kartı
50 bin adet puzzle baskı
200 bin adet baskılı balon
50 bin adet kauçuk anahtarlık
10 bin adet puf anahtarlık
50 bin adet ahşap anahtarlık
50 bin adet kumbara
50 bin adet oto kokusu
20 bin adet sulu boya seti
600 adet dekoratif daktilo
SERMAYESİ 10 YILDA 30 KAT BÜYÜDÜ
İhaleyi kazanan Klon Reklam isimli şirket, kamu kurumlarından ve AKP’li belediyelerden aldığı milyonlarca liralık ihalelerle dikkat çekiyor. Şirket, 2010 yılından günümüze toplam bedeli 147 milyon TL’yi aşan 72 ayrı ihale aldı. 2009 yılında Ziya Er ve Ertan Büyük tarafından 50 bin TL sermaye ile kurulan şirket, 2016 ve 2019 yıllarında sermaye artırımına gitti. Şirket bugün 1,5 milyon TL sermaye ile faaliyetlerini sürdürürken 10 yıllık süreçte sermayesini 30’a katladı.
Yazlık saray harcamaları Meclis gündeminde!83 izlenme
Emekli maaşı 10 yılda yarıya yarıya azaldı!213 izlenme
Özgür Özel: "Biz iktidar olduğumuzda zalim olmayacağız"14 izlenme
Soğuk bahane zamlar şahane11 izlenme
İYİ Parti’de bir üst düzey istifa daha!23 izlenme
Zamlar bitmek bilmiyor: Gıdaya zam yolda125 izlenme
ABD’de beklenen oldu: Joe Biden resmen başkan54 izlenme
CHP'nin 50 bin kişilik seçim ordusu İmamoğlu için sahaya iniyor! Konya mitingi için 'Yozgat' formülü28 izlenme
Cem Uzan konuştu: Soteledikleri paraların nerede olduğunu da biliyorum
Dünya uyuşturucu kartelleri ve Türkiye bağlantıları... Kara para nasıl aklanıyor?
Sedat Peker, ses kayıtlarını ve yazışmaları neden yayınlamadığını açıkladı!
Kanal İstanbul ile ilgili muhtarların arandığı iddiasına CHP’den tepki!