Başkanlığını AKP'li Eyyüp Mehmet Emre'nin yaptığı Besni Belediyesi, habersizce mezarları açarak çok sayıda ölüye ait kemik ve kalıntıyrı çöp torbalarına koyarak kepçelerle başka bir yerde kazılan dermeçatma mezarlara defnetti.
Bunu haber alan ve kendisinin de yakınlarının gömülü olduğu mezarlığa giden Avukat Selim Arpacı, hem skandal uygulamayı kayda aldı, hem de Besni Kaymakamlığı'na başvurarak çalışmaların durdurulmasını sağladı.

BÖYLE MEZAR MI AÇILIR?
Besni Belediyesi'nin iş makinelerinin mezarların üzerinde dolaştırılarak çok sayıda mezarın tahrip edildiğini belirten Avukat Arpacı şunları söyledi:
* Mezarlığa gittiğimizde gözlerime inanamadım. Çünkü, çok sayıda ceset iş makinesinin kepçesine yüklenmiş, çöp torbalarına kemikler doldurulmuştu. Tıpkı Sırpların Srebrenica'da yaptığı gibi.
* Ne dini, ne de insani kurallara uymadan yapılan bu uygulamanın sona erdirilmesini talep ettik. Eğer insanlara haber verilse, herkes kendi mezarına sahip çıkar, insanların içini acıtmayacak bir şekilde nakli sağlanabilirdi. Ama, belediye yetkilileri nedense buna gerek görmemiş.
* Kepçelerle taşınan cesetlerin videosunu Kaymakam Bey'e izlettirdiğimde, ‘Olmaz böyle şey’ diye tepki gösterdi ve çalışmayı durdurttu.
YARGIYA TAŞINDI
Belediyenin yolun mezarlığın yanından geçirilmesini kabul etmemesi üzerine konuyu yargıya taşıdıklarını anlatan Avukat Arpacı açıklamasını şöyle sündürdü:
* Adıyaman İdare Mahkemesi konuyu bilirkişiye havale etti. İki uzman bilirkişiden de yapılan uygulamanın Mezarlıkların Korunması Konusundaki KHK'ya aykırı olduğu, revize ile yolun mezarlık dışından geçirilebileceği yolunda rapor geldi.
* Buna rağmen yürütmeyi durdurma isteğimiz kabul edilmeyince, konuyu Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdık. Ölen insana verilen değer bu mudur? Dinimiz de, yasalarımız da mezarlıkların korunmasını istemektedir.
* Toplu katliamlarda görülebilecek görüntüleri izlediğimiz için çok üzüldük. Bu yanlış uygulamadan vazgeçilmesini bekliyoruz.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akplibelediyedenskandalgoruntukepceylemezartasidilar6809170/
Libya'daki sel felaketinden sonra oluşmuştu: Çöldeki gölün içinden görüntüler geldi55 izlenme
Sözde ilahiyatçı İhsan Şenocak 'Genç kaynana şehvet uyandırır !'680 izlenme
Göztepe-Altay maçındaki ambulans şirketine soruşturma!103 izlenme
Bakan Bayraktar açıkladı: "Avrupa'daki kâbus Türkiye'yi de etkileyecek"34 izlenme
Suriyeliler, Gaziantep’te bir gencin boğazını kesti!955 izlenme
Bir anket de Konsensus’tan: 'Erdoğan ilk turda seçilemiyor'326 izlenme
AKP’de istifa depremi! Bir başkan daha görevinden ayrıldı25 izlenme
AKP'li milletvekilinin hastane şovu tıp dünyasını ayağa kaldırdı38 izlenme
Almanya, Türkiye'den aldığı kolajenleri iade etti! Meğer denetimden geçmemişler
Antalya’da muhtarlar Trump’ı Turp yiyerek protesto etti! Protesto yaratıcılığında zirvelerdeyiz!
Talep yok, dayatma var! Akademik liselerin kontenjanı düşürüldü, imam hatiplerin artırıldı
Halktan para istiyorlar, Meclis'in araç kira faturası 31 milyon!