Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ‘Hatay Özerk Yönetimi’ adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımları yalanladı.
“Bahse konu sosyal medya hesabının tamamen kamuoyunu provoke etme amacıyla açılarak paylaşımda bulunduğu tespit edilmiştir. Provokatörlere itibar etmeyiniz” denilen açıklamanın tamamı şöyle:
“Bahse konu sosyal medya hesabının tamamen kamuoyunu provoke etme amacıyla açılarak paylaşımda bulunduğu tespit edilmiştir. Sosyal medya hesabından, “Başkanlık görevine Ebu Hassan Saidi getirildi” iddiasıyla paylaşılan fotoğraftaki kişi de Dubai’nin Veliaht Prensi Hamdan bin Muhammed’dir.
Ayrıca FETÖ’nün sosyal medyadaki propaganda hesaplarının, 14 saat önce paylaşım yapmaya başlayan bahse konu sosyal medya hesabını hızla yaymaya çalıştığı belirlenmiştir.
Sosyal medya hesabı ve kullanıcısıyla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için ilgili kurumlar bilgilendirilmiştir ve süreç takip edilmektedir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tartışmaya açmaya ve milletimizi provoke etmeye çalışan bu gibi sosyal medya hesaplarına ve paylaşımlarına itibar edilmemelidir. ‘Hatay Özerk Yönetimi kuruldu ve başkanlığını Ebu Hassan Saidi devraldı’ iddiası doğru değildir.”
Tele1
Karar yazarı: Yabancı parasıyla sürdüğümüz sefa dönemi bitti399 izlenme
Hanefi Avcı, Müyesser Yıldız’a yapılan kumpası ortaya çıkardı!112 izlenme
Kula kulluk edersen, soytarılar kendisini kral zannedip kanını emer !1150 izlenme
Tarımda ithalat sürüyor! Yem katkısı ayçiçek kabuğu Rusya'dan geldi!75 izlenme
AKP Kadın Kollarının eğlencesinde erkek dansöz oynatıldı!70 izlenme
'Litresi 20 liraya çıkacak' diyerek yeni zamları yazdı: Akaryakıt, doğal gaz, elektrik...59 izlenme
RTÜK Başkanı çark etti… Sevda Noyan için yeni açıklama67 izlenme
İstanbul'daki düğün sektörü Salı gününün resmi tatil olmasını istiyor36 izlenme