Home
02 Şubat 2020 ( 112 izlenme )
Reklamlar

AKP’li belediyeler dinci vakıflara para yağdırmış!


Konya’nın metropol ilçesi Selçuklu’da Belediye’den dinci vakfa çifte bina kıyağı ortaya çıktı.




Sayıştay'ın raporuna göre Belediye'ye ait binalar, aralarında “Hacıveysizade” adlı vakfın da bulunduğu 2 ayrı vakfa tahsis edildi. Vakıf buraya öğrenci yurdu yaptı. Binaların 51 bin ve 22 bin liralık kiraları ile faturaları da belediye ödedi.

ATAKUM VE ÇUBUK DA VAR

Samsun'un Atakum İlçesi Belediyesi'nin de bazı vakıflara usulsüz taşınmaz tahsis ettiği belirlendi. Sayıştay raporuna göre, Belediye, “yurt binası” olarak kiraladığı Körfez Mahallesi'ndeki bir binayı, 3 yıllığına bedelsiz olarak bir vakfa tahsis etti. 2017'de biten tahsis süresi, 2 yıl daha uzatıldı. Belediye'ye ait bir başka taşınmaz da, 10 yıllık süreyle başka bir vakfa tahsis edildi. Belediye, “Park alanı” olarak ayrılan yerleri de vakıflara ticari amaçla kullandırdı.

Ankara'nın Çubuk İlçesi Belediyesi'nde ise Sayıştay Raporu'na göre  Belediye'ye ait, rayiç değeri 500 bin lira olan taşınmaz, bir vakfın kullanımına bedelsiz olarak bırakıldı. Taşınmaza ilişkin giderlerin tümü de Belediye kasasından karşılandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi de, aralarında TÜGVA'nın da olduğu 4 dernek ve vakfa ücretsiz bina tahsisi yapıp masraflarını karşıladı.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplibelediyelerdincivakiflaraparayagdirmis5601990/?fbclid=IwAR1BCaYdgjOfaBasLFx_0skv1ch0DnUWiZBjgWdnJr4NuQ2Sq7sCksX0

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sini okumak suç sayıldı, öğrencilere soruşturma açıldı! AKP’li muhtara kıyak! Kendisi, oğlu ve eşi işe alındı! Büyüme rakamları açıklandı: Sanayi ve ihracat alarm veriyor Gözaltındaki Rıza Akpolat'tan mesaj! "Bitmedi kavgamız, sürecek. Beşiktaş demek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk demek"