AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında Kayseri'nin İncesu, Yeşilhisar, Bünyan, Felahiye, Sarıoğlan, Tomarza ve Sarıoğlan ilçelerine toplam maliyeti 5 milyon lirayı bulan kesimhaneler yapıldı.
7 kesimhaneden birisi olan Bünyan Kesimhanesi'nin ise yapımının tamamlanmasının ardından 4 yıldır atıl vaziyette bırakıldığı ortaya çıktı.
“AKLA VE VİCDANA SIĞMIYOR”
Çürümeye terk edilen kesimhanenin önünde açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan duruma tepki göstererek şunları söyledi:
“Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bünyan Kesimhanesi yaklaşık 4 yıl önce inşa edildi. Aradan geçen bu uzun süre zarfına rağmen kapısındaki kilit bir kez olsun açılmadı, bir kez olsun işletmeye alınmadı.
Atıl durumda bırakılan, çürümeye terk edilen milyonluk bir devlet yatırımından bahsediyoruz. Bünyan halkının sağlıklı ve hijyenik bir ortamda et temin ihtiyacının karşılanabilmesi için ortaya çıkarılan bu yapının çalıştırılmaması, akla ve vicdana sığmamaktadır; çalıştırılmamasının mantıklı bir cevabı bulunamamaktadır.”
“VATANDAŞLAR HAYVANLARINI ŞEHİR MERKEZİNDE KESTİRMEK ZORUNDA KALIYOR”
Tesisin çalıştırılmaması nedeniyle Bünya'ndaki çiftçilerin hayvanlarını Kayseri merkezde kestirmek zorunda kaldığını ifade eden Özhan,
“Bünyan'da kasap işletmeciliği yapan, hayvancılıkla iştigal eden hemşerilerimiz, memleketlerinde yer alan bu işletme çalıştırılmadığı için Kayseri merkeze hayvanlarını götürmekte, kesimlerini orada yaptırmak durumunda kalmakta, ağır nakliye maliyetleri altında maalesef ezilmektedirler.
Zaten cüzi karlarla çalışan ve ayakta durmakta zorlanan işletmelerin, memleketimizde yer alan böyle bir işletme varken, böyle bir mağduriyetle karşı karşıya bırakılması izah edilemez” dedi.
“DERHAL İŞLETMEYE ALIN”
AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne tesisin işletmeye alınması çağrısında bulunan Erhan Özhan,
“İYİ PARTİ Bünyan İlçe Teşkilatı olarak, başta Kayseri Büyükşehir Belediyesine olmak üzere, Bünyan Belediyesine, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, siyasilere; burada, atıl vaziyette bırakılmış bu işletmenin derhal çalışır vaziyete getirilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Bünyan halkının, Bünyan'da kasap işletmeciliği yapan, hayvancılıkla iştigal eden hemşerilerimizin daha fazla mağdur bırakılmaması için bu devlet yatırımını lütfen, derhal işletmeye alın ve çalışır vaziyete getirin. Bu noktada, bu işin takipçisi olacağımızın sözünü hemşerilerimize veriyoruz” ifadelerini kullandı.
İzmir'deki grev 7. gününde sona erdi! Anlaşma sağlandı24 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu'yu utandıracak veriler: İstanbul'daki sığınmacıların sayısı ortaya çıktı!55 izlenme
İmamoğlu'nun dün çekilen mahkeme görüntülerine soruşturma!28 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 13.081 yeni vaka tespit edilirken, 85 kişi hayatını kaybetti, 14.263 kişi sağlığına kavuştu!55 izlenme
Tarkan'ın "Geççek" şarkısı siyasetin de gündemine bomba gibi düştü: Geldiği gibi gitçek!93 izlenme
Kılıçdaroğlu açıkladı: "TÜİK eliyle 300 milyar dolar çalındı"39 izlenme
32 litre benzin için 1.500 lira ödeyen vatandaşın tepkisi gündem oldu45 izlenme
Uşşaki şeyhinin müridinden itiraf gibi açıklamalar! Polis, bekçi yapmak için tarikatlardan adam mı istendi?178 izlenme
Okul saldırısı müdür yardımcısının gidişinden sonra oldu
İcra ve iflas dosyaları sayısında rekor! Ekonomik krizin acı tablosu bakanlık verilerine yansıdı: Marmara başı çekiyor
Ortadoğu'da felaket çanları: İsrail’in gerçek planı su yüzüne çıktı
Pazar esnafı acı gerçeği Özgür Özel'e anlattı: "Akşamüstü burada ağlama sesi duyarsınız. Üzüm isteyen, muz isteyen, armut isteyen çocuklar var. Millet olarak zor bir durumdayız"