AKP Grup Başkanvekili Elitaş, kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin kanun teklifinin, Meclis Başkanlığına sunulduğunu bildirdi.
Meclis’te konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Elitaş, “28 Kasım 2022 den önce sözleşmeli personel statüsünde olanlar kadroya alınacak” dedi.
Elitaş, “Belediyelerde çalışan sözleşmelilerde 3 yıl şartı aramadan kadroya geçecek. Toplam 458 bin 615 çalışanı kapsıyor. Sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifini Cumhur İttifakı ortağımız MHP ve Mustafa Destici’nin de imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunduk” diye konuştu.
Elitaş, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yapılacak yasal düzenleme ile ilgili de konuştu. Elitaş, “EYT taslak metni henüz Meclise gelmedi. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz. Bir süre gerekiyor, yasalaştıracağız. Bu konuda bizden takvim beklemeyin. Bakanlıktan metin geldikten sonra 10 günlük bir çalışma süresi olacak” dedi.
EYT’de büyük adaletsizlik! Emeklilik hayali kuran milyonlarca kişiyi etkiliyor25 izlenme
İlber Ortaylı'dan 'Bay Kemal hain' sözlerine sert tepki: "Çocuğa siyasi laf söyletip gülmek zevzekliktir"41 izlenme
İşe başlayan TIR şoförü Malik Yılmaz 'Kimse tehditle bize boyun eğdireceğini düşünmesin!'73 izlenme
Beyaz Saray "Erdoğan'ı" unuttu! Beyaz Saray, G-20 zirvesi için hazırladığı klipte Erdoğan'a yer vermedi32 izlenme
Sedat Peker'den yeni iddia: Süleyman Soylu, Peker için 14 kişilik ekip mi oluşturdu?84 izlenme
İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA’ya 8 milyon Euro’luk kıyak!33 izlenme
CHP’li Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar'a saldırı!32 izlenme
Anadolu Ajansı'ndan '5 Nisan' şakası: Güvenilir haberin kaynağıyız285 izlenme