AKP’den ihraç edilen Pelin Gündeş Bakır, sosyal medya üzerinden yeni açıklamalarda bulundu.
Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; Milletvekili Pelin Bakır’ın twitter hesabından yaptığı açıklamaları şöyle:
AK Parti, Türk'üm dedim diye Suriyeliler vatanlarına dönsün dedim diye beni ihraç etti. Bu fikirlerimi ilk defa 2011'de milletvekili seçildiğimde, 2011 ve 2012 yılı Ak Parti Kızılcahamam toplantılarında 1500 kişi önünde elime mikrofon alarak söyledim. Yeni fikirlerim değildir.
Ayrıca milletvekilliği yaptığım 20112015 yılları arasında televizyon programlarında, çıktığım canlı yayınlarda da hep aynı fikirleri savundum. O dönem sosyal medyayı etkin kullanmadığım için bazı takipçilerim bunlara rast gelmemiş olabilir. Ancak bu düşüncelerim yeni değildir.

Bana neden AKP'den milletvekili oldun diyorlar. 2011'e kadar politize değildim. Siyasi partileri ve hiçbir siyasetçiyi tanımıyordum. İTÜ'de hayatını bilime vakfetmiş bir profesördüm. Vatanıma, milletime daha çok hizmet etmek istediğim için tamamen idealist duygularla siyasete girdim.
Hiçbir zaman bir partinin, bir insanın, bir çıkar grubunun, bir lobinin milletvekili olmadım. Ben sadece Büyük Türk Milletinin vekili oldum.
2011'de milletvekili seçildikten sonra çok kısa sürede politize oldum. Atatürk'ün, Türk milliyetçiliğinin değerini 2011'den itibaren her gün artarak idrak ettim. Siyaseti yaparak öğrendim. Ak Parti'de siyaset yapmak benim bugünkü politik düşüncelerimin oluşmasına temel olmuştur.
https://halktv.com.tr/gundem/akplieskivekilbakirturkumdedimdiyeihracedildim412806h
Asgari ücret cebe girmeden eridi! Zam daha gelmeden fiyatlar uçtu19 izlenme
Milyarlar Maarif Vakfı’na aktarıldı!43 izlenme
1 aylık hamile olan Suriyeli kadın, eşi tarafından 70 bin TL'ye satıldı49 izlenme
Komşusunu kocasıyla yatak odasında yakaladı kıyamet koptu! O anları da kameraya kaydetti588 izlenme
Görev yağıyor! Melih Bulu Boğaziçi'nde kurulan İletişim Fakultesi'ne dekan atanmış!126 izlenme
Prof. Dr. Orhan Şen '4 gün evden çıkmayın' diyerek uyardı: 'Okulların tatil olması lazım'42 izlenme
Bakanın 'korsan' dediği heyetin raporu AKP'nin önergesine girdi iddiası26 izlenme
Atatürk’ün doğum tarihi yanlış yazıldı! İnceleme başlatıldı!224 izlenme
AKP’li belediyeye ‘Madımak’ tepkisi! "Provokasyondur! Aleviler, AKP iktidarı tarafından makbul vatandaş olarak görülmemektedir"
Kandilli Rasathanesi Müdürü: Git gide o sona yaklaştığımızı söyleyebilirim
Kayyumun yönettiği belediyede işçi kıyımı: 7'si engelli 223 işçiyi işten çıkardı!
493 bin evin doğalgazı 580 bin evin suyu kesildi!