Yeniçağ'da yer alan habere göre, AKP Kayseri eski Milletvekili Pelin Gündeş, katıldığı bir YouTube canlı yayınında AKP’nin 8 milyon 800 bin yabancıya Türkiye vatandaşlığı verildiğini belirtirken bunların 4 milyona yanının oy kullanacağını dile getirdi.
Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “İkamet izinli, uluslararası koruma, geçici koruma kapsamında olmak üzere 5 milyon 506 bin 304 yabancı bulunmakta” ifadelerini kullanmıştı.
Göç İadresi’nin açıkladığı oturum izni olan sığınmacılar da hesaba katıldığında ise ülkeye alınan 1415 milyon yabancı olduğu ortaya çıkıyor.
"64 VEKİL ÇIKARTMAYI PLANLIYORLAR"
Gündeş şu ifadeleri kullandı:
"Vatandaşlığı bir kişi almıyor. 250 bin dolara vatandaşlık alan kişi 'pasaport yırtıldı' vs. gibi bahanelerle başkalarını da kendi çocuğu gibi gösterip birkaç kişiyi daha dahil ediyor. Türkiye'de vatandaşlık alanların sayısı 8 milyon 800 bin. Bana bu bilgiyi, yalan söylemeyecek Türkiye'nin tanınmış bir gazetecisi verdi."
Oy verilen yabancıların 4 milyona yakınının oy kullanacağını belirten Gündeş, sözlerine şöyle devam etti:
"8 milyon 800 bin kişinin 3 milyon 800 bini oy kullanacak. AKP bu seçmenden 64 vekil çıkartmayı planlıyor."
AKP'den seçim yatırımı! Milyonlarca kaçak binaya böyle tapu verilecek!281 izlenme
Salgında yurttaşa 10 milyar lira destek, 20 milyar lira ceza!74 izlenme
Mülakat aşamasını usulsüz geçen 7 bin kişi tespit edildi!52 izlenme
Devlet okulu müdürleri AKP’nin toplantısında!170 izlenme
Orta vadeli program neyi öngörüyor ve iş dünyası ve ekonomistler buna nasıl tepki verdi?31 izlenme
Asgari ücretle inşaatta çalıştığını söyleyen vatandaş: "Şükret, nereye kadar şükür? Valla ben şükretmiyorum arkadaş bu sisteme"40 izlenme
Vergi cennetlerine giden zenginlere kötü haber46 izlenme
İmamoğlu, parti ayrımı yapmadan bütün belediyelere yardım sözü verdi64 izlenme
Eski MASAK Başkan Yardımcısı 'fenomen dosyasını' anlattı: "3 iddia var..."
Ünlü ekonomist asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı
'Milli İrade' gasp edildi, CHP'li Menemen Belediyesi tekbir sesleri ile AKP'ye teslim edildi!
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'tan bomba 15 Temmuz yazısı! "MİT’in de, TSK’nın da darbe olacağından haberleri vardı"