AKP'li Şamil Tayyar, mahkemenin “mutlak butlan” kararını yazdığını öne sürerek, bu kararın açıklanmasının siyasi konjonktür nedeniyle ertelenmiş olabileceğini belirtti.
Tayyar, mahkeme heyetinin kararın doğuracağı toplumsal ve siyasi etkileri hesaba katarak bir zamanlama inisiyatifi kullanabileceğine dikkat çekti.
Yargının bu tür kritik süreçlerde kararı 15 gün veya bir ay gibi bir süreyle zamana yayabileceğini ifade eden Tayyar, özellikle dış politikadaki gerilimlerin bu süreçte etkili olabileceğini söyledi.
ABD ile İran arasındaki gerginlik gibi bölgesel kriz anlarında Türkiye’nin önceliklerinin değişebileceğini vurgulayan Tayyar, iç siyaseti derinden sarsacak kararların ertelenmesinin doğal olduğunu dile getirdi.
Tayyar, şu ifadeleri kullandı:
Bu davanın siyasi sonuçları var ise ülkenin ali menfaatleriyle ilgili sorunlar üretecekse mahkeme heyeti bir değerlendirme yaparak bir zamana yayabilir. 15 gün sonra, bir ay sonra vs. Şimdi ben bunu yorum yaparak söylüyorum. Hani onların hangi saikle bunu ertelediklerini bilmiyorum. Mesela bir İran Savaşı devam ediyor.
Allah korusun yarın Amerika İran 'ı bombalayıp yeniden savaşa ateşleyebilir. Yani bir anda Türkiye'nin temel meselesi savaş olabilir. Şimdi böylesine büyük bir krizin eşiğinde Türkiye'de bir iç siyasi tartışmayı yoğunlaştıracak bir kararı açıklayarak ortamı germek istemeyebilir. Yani mahkemeler böyle bir inisiyatif kullanabilirler. Tercih sebebini biz bunu bilemeyiz. Yani zamana yayıldığını görüyoruz.
Şimdi kendinizi mahkeme heyetin yerine koyma bir karar vereceksiniz. Vereceğiniz karar bir anda CHP'de yönetimi değiştirecek.
Şimdi bir habere bile bu kadar büyük saldırı varken bir mahkemenin fiilen gerçekleşmiş ve açıklanmış bir kararı karşısında ne tür bir lince maruz kalacağını kestiremezsiniz. Dolayısıyla mahkeme kararını verip uygun bir konjonktürü de açıklamak için bekleyebilir. Peki siyasi iktidar, siyasi iktidar ya bu kadar siyasi sonuçları olacak ve temel politikaları kökten etkileyecek bir meselede de zamana yayılmasında ülke adına bir fayda da görmüş olabilir.
İktidarın mutlak butlan kararı üzerinde baskısı olduğunu söylemek mümkün değil. Erteleme kararını neye göre aldığını bilmiyorum. CHP'lilerin baskısından dolayı da almış olabilir. "
Sözcü
Otel yangını faciasına dair başsağlığı dilenirken, coşkulu tezahürata devam eden AKP'lilerin sloganına AKP'liler bile dayanamadı70 izlenme
Cübbeli Ahmet, Alaattin Çakıcı'nın elini öpmek için şekilden şekile girdi!38 izlenme
Kayıp Narin hakkında şok iddia: Araçta baygın halde yatıyordu, üzerinde battaniye vardı148 izlenme
İngiltere'ye Brexit soruşturması33 izlenme
Erdoğan'ın anket paniği! AKP'ye "acil eylem planı" talimatı148 izlenme
Milli Eğitim Müdürü’nden skandal İstiklal Marşı talimatı! "Kısık sesle okuyun"53 izlenme
Halil Falyalı'nın cezaevinden çıkan eski ortağı konuştu: Sedat Peker hakkında flaş sözler!62 izlenme
Hüseyin Can Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı: "İhalede kamu zararı değil aksine yararı var"15 izlenme
CHP’li Yavuzyılmaz TRT’nin hilebazlığını açıkladı: “TRT, AKP marifetiyle vatandaştan 2 milyar dolar alıp Tabii platformunu vatandaşa ücretli satıyor”
Arapların gözü Boğaz’ın incilerinde!
İŞKUR, 4 aydır işsizleri gizliyor!
9 öğrenciye cinsel istismardan tutuklu öğretmen tahliye edildi!