AKP’den milletvekili aday adayı olan Ahmet Şanlı, 10 Kasım’da yaptığı paylaşım nedeniyle tepki topladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümünde saygı duruşunda bulunan vatandaşlara yönelik hakaret içeren ifadeler kullanan Şanlı, sosyal medyada tartışma yarattı.

10 Kasım sabahı saat 09.05’te Türkiye'de hayat bir kez daha dururken, Şanlı, sosyal medya hesabından bir sokak köpeği fotoğrafıyla birlikte saygı duruşundaki vatandaşların yer aldığı bir kareyi paylaşarak üzerine “İt akıllı” yazdı.
Bu paylaşım, kısa sürede büyük tepki topladı ve çok sayıda kullanıcı tarafından kınandı.
Sosyal medyada kullanıcılar, AKP'li Şanlı'nın paylaşımının altına "Sakın kaldırma bu tweeti en kısa sürede hakkında suç duyurusunda bulunacağım çünkü", "O it değil ki can dostu Allah'ın sessiz kulu seni katlar katlar kenara koyar nankör değildir", "İt kadar olamadınız", "Kesinlikle IQ seviyesi seninkinden yüksek", "İt bile bazılarından daha akıllı ve ülkesinin kurucusuna daha saygılı ekmek yediği ülkeye düşman değil. Bazıları it bile olamıyor" yorumları yaptı.
Şanlı bir sonraki paylaşımında da yolda araçlarından inip Atatürk için saygı duruşunda bulunan vatandaşları hedef aldı.
Şanlı, "Kamalizm budur, başkasının özgürlüğünü kısıtlar. Neyse kamalist pilotların sadakatini görelim" ifadelerini kullandı.

Sözcü
Erdoğan’ın tepki çeken Akbelen kararı yürürlükten kaldırıldı45 izlenme
AKP'li üst düzey isimden itiraf gibi açıklama22 izlenme
Bekir Bozdağ'ın dönüşümü: 2011'de "Bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir" den, 2024'te "Kabri cehennem çukurlarından bir çukur, mekanı cehennem olsun"a34 izlenme
AKP’li başkan Boğaziçi direnişine selam gönderen CHP’li üyeyi salondan kovunca ortalık karıştı, CHP'li ve İYİ Parti'li üyeler salonu terketti!79 izlenme
Erdoğan: Suriyeliler için 37 milyar doları aşan harcama yaptık154 izlenme
İmamoğlu: Görüntüleri izlerken kanım dondu!216 izlenme
Kredi kartlarında limitler değişiyor: Nakit avans limiti ve vade sayısı yeniden belirlendi119 izlenme
İstanbul Müftülüğü'nün düzenlediği Enderun Teravihi namazında, vatandaşla RTE arasına bariyer kondu !236 izlenme
1.2 milyar liraya mal olan Tokat havalimanının çatısı uçtu
Endonezya'nın Bali adasında 170 liraya yiyeceğiniz yemeği Türkiye'de kaça yersiniz? Türk gezgin anlattı: "Ben kendi ülkemde kaıklanmaktan bıktım!"
İmamoğlu yapılacakları önceden bilmiş! "Örgüt icat etme, etrafımdaki kişiler, ön seçim olmadan..."
Esnaf 'para' satın almaya başladı: Zararımız büyüyor