Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu gün 27. Dönem 2. Yasama yılı komisyon seçimleri kapsamında, TBMM İçişleri Komisyonu'nda gerçekleştirilen Başkanlık Divanı seçiminde Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç kullanılan 26 oydan 16 oyu alarak TBMM İçişleri Komisyon Başkanı seçildi. AKP Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel ise, 16 oy alarak yeninden Meclis İçişleri Komisyonu’na katip üye seçildi.
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Anayasa hükmü gereği silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler oy kullanamıyor. Seçilme hakları da bulunmuyor. Oy kullanma ve seçilme hakkı olmayan bir kişinin, TBMM'de seçimle göreve gelmesinin hukuki boyutu tartışılıyor.
https://halktv.com.tr/gundem/akplivekilbedelliaskerlikyaparkenicislerikomisyonunasecildi429688h
Kaftancıoğlu'ndan kritik uyarı: "Ölenlerin yerine oy kullanabilirler"54 izlenme
İmamoğlu’nun diplomasını iptal ettiren isim AKP’li başkanın danışmanı çıktı51 izlenme
YSK sistemi açtı! Nerede oy kullanacağınızı hemen öğrenebilirsiniz!166 izlenme
Gülistan Doku’nun yakın arkadaşına ne oldu?31 izlenme
İsrail, çoğunluğu kadın ve çocuk olan Cibaliye kampını vurdu!45 izlenme
Vali yalanlayacağım derken şirketi savundu21 izlenme
Suç örgütü lideri Sedat Peker'den ahlaksız sözler ! 'Ekonomi kötü diyenler annesine bize yeni baba bul diyen p...nklerdir'178 izlenme
Estetik doktoru Baba Cihantimur'un estetik turnesine savcılık engeli36 izlenme