Bir süredir Diyanet’e yönelik FETÖ iddialarında bulunan AKP MKYK üyesi Külünk, 5 Eylül’deki paylaşımıyla Erbaş’a “yolsuzluk” tepkisi göstererek “Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanlığı ile Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü yapan bir ismin, görevleri sırasında yapılan bir kısım mal ve hizmet alımlarında açık usulsüzlük ile yolsuzluklar yaptığının iddia edildiğini; bu kişinin milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak için istifa ettiğini, seçimden sonra Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti’ne seçildiğini ve “İşletmelerden Sorumlu Mütevelli Heyeti” üyesi olarak görevlendirildiğini” belirtti. Erbaş’a “bu görevlendirmenin hangi gerekçelerle sağlandığını” sorarken, “Her şey delillere dayanıyor, cumhuriyet savcısının benimle temasa geçmesini bekliyorum” demişti.
Külünk’ün, 5 Eylül’de isim vermeden paylaştığı iddialardan bir gün sonra ise dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirildi. Bakan Tunç, 6 Eylül’de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı makamında ziyaret etti. Diyanet’in kurumsal hesaplarından paylaşılmayan ziyaretin 1.5 saat sürdüğü öğrenildi. Bu ziyaretten bir gün sonra Diyanet, Külünk hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun, Kurt hakkındaki iddianın ve Tunç’un Diyanet’i ziyaretinin hemen arkasından gelmesi ise dikkat çekti.
KURT: KASTEDİLEN KİŞİ BEN OLABİLİRİM
Doç. Dr. Fatih Kurt, 2012 2017 arasında Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanlığı yaptı. Kurt, 20 Aralık 2017’de Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü’ne atandı. Beş yıl bu görevde kalan Kurt, 14 Mayıs seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. AKP’nin aday listesinde yer almaması üzerine Diyanet’e geri döndü. Kurt, haziran ayında yani seçimlerin üzerinden 1 ay geçmeden Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti’ne girdi. Erbaş’ın en yakınındaki isimlerden biri olarak bilinen Kurt, yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da kız kardeşiyle evli. Yani Bakan Tunç’un eniştesi. Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, açıklama yapmayacağını belirten Kurt, “Kastedilen kişi ben olabilirim ama öyle bir iddiayı ilk kez Metin Bey’in paylaşımıyla duydum. Bizim nasıl çalıştığımız belli” derken ayrıca yargı sürecini başlatacağını kaydetti. Külünk ise konuyla ilgili açıklama yapmayacağını söyledi.
KRT
AKP'li isim parti içindeki krizi itiraf etti! "Durumumuz iyi değil, bir şeyler yapmamız lazım"46 izlenme
TTB duyurdu: Bir doktor daha Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi!59 izlenme
Cumhur İttifakı’nda 3 milyondan fazla fire: AKP 61 ilde oy kaybetti!166 izlenme
Ümit Özdağ’dan CHP’ye ‘Tebrikler, sevgiler’ mesajı8 izlenme
Yurtsever subaylara kumpas kuranlar şimdi hesap verecek!79 izlenme
Harvard Genç Akademi Üyesi Canan Dağdeviren: En büyük motivasyon kaynağım Atatürk191 izlenme
Belediye şoförü maaşına gelen zammı duyunca otobüsü durdurup halay çekti22 izlenme
Kadın yurttaştan AKP'lilere Afrin tepkisi: Benim kardeşim gitti, sizin neyiniz gitti ki?195 izlenme
2020 Kömür ihalesi AKP İl Başkanı'na verildi!
Esad'ın sarayının metrelerce altındaki sığınakta bulunanlar böyle görüntülendi!
Taş ocağına karşı çıkan muhtarı döverken bağırdılar: "Cumhurbaşkanı da gelse bize kimse bir şey yapamaz"
İnce: Seneye iftarı sizinle birlikte Çankaya’da yapacağız