"2018 yılı Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş'ta bir delikanlı geldi. 'Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz. Çiftçi şu durumda' dedi. Üzerinde beyaz bir gömlek cebinde ıphone bir telefon vardı. Dedim ki, telefonu alabilir miyim? Telefon Iphone 6. ' Telefonu kaça aldın?' dedim. '4 bin 500 lira' dedi. Kaç taksite aldın? '24 taksit' dedi. 'Ayda kaç lira ödüyorsun buna' dedim. 'Ayda 450 lira ödüyorum' dedi. Senin ayda 450 lira bu telefona ödeyebilmen demek bizim kaynaklarımızı, becerimizi kullanmamız demek"
Ünal'ın bu sözlerine çiftçilerden tepki geldi.
ANKA Haber Ajansı'na konuşan İzmir Kirazlıdan çiftçi Mehmet Kani, şunları söyledi:
"Nasıl ödenecek bu borçlar anlamıyoruz. Mahir Ünal'ın dediği gibi çiftçinin ancak güzel bir telefonu olmaz. Güzel bir traktörü olmaz. Çiftçinin ancak bol bol borcu olur. Tarım Krediye borcu olur. ziraat Bankası'na borcu olur. Mazotçuya borcu olur . Yemciye borcu olur. (elindeki tuşlu telefonu göstererek) çiftçinin ancak tuşlu telefonu olur. Çiftçinin elektrik borcu olur. Çiftçinin patatesi tarlada kalır, çürümeye terkedilir. Depoya korsa terörist olur."
Ardahan'dan çiftçi ailenin çocuğu olan 16 yaşındaki Dilan Saltaş ise, "Sayın Bakanım siz çiftçinin elindeki telefonun markasına bakacağınız yerine, şu faizlere baksanız. Bugün bir ineğimiz öldü bizim. Siz telefonun markasına değil. O telefonu hangi zorluklarla aldığına bakın önce" dedi.
HTŞ 'atadı'... Halep valisi Türkiye'de okumuş44 izlenme
Tarikat lideri Alperen Sade'den zihinsel engelli kadına tecavüz dehşeti!48 izlenme
Topraklarını maden şirketinden korumak isteyen köylülere çok sert müdahale!89 izlenme
Rusya, Wagner’in kurucusu Prigojin’in öldüğünü açıklarken gelişmeyi İngiliz BBC'de doğruladı! Rus Sivil Havacılık Dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı50 izlenme
MESEM protestosunda gözaltına alınan 4 öğretmen serbest bırakıldı22 izlenme
Tarkan ''Vereceksen huzur ver'' diyerek seslendi: "Bu bayramda buruk içimiz. Yüzümüzün güldüğü, kalplerimizin sevinçle, ümitle dolduğu huzurlu bayramlara"43 izlenme
200 TL bozuk paraya döndü30 izlenme
Özgür Demirtaş asgari ücretin arkasındaki korkutan gerçeği açıkladı51 izlenme