AKP Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta katıldığı resmi bayramlaşma programında yaptığı konuşmasını parti propagandasına çevirdi. Ünal, AKP Türkiyesinin Avrupa ülkelerinden bakıldığında "süper güç" olarak göründüğünü öne sürdü.
Vali Ömer Faruk Coşkun'un ev sahipliğinde valilik bahçesinde yapılan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı programda konuşan Mahir Ünal, gerek pandemi ile mücadelede gerekse de aşılamada Türkiye'nin dünyada sayılı ülkeler arasında olduğunu savunup şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye şu anda aşılamada dünya 8'incisiyiz ve salgınla mücadelede de dünyanın en iyi 10 ülkesi arasında. Türkiye'nin sağlık sisteminin başarısı tartışılmaz. Sadece salgınla ilgili değil, mesela geçen hafta çok örnek bir olay olduğu için söylüyorum. Dağda bir çobanımız rahatsızlandı, cep telefonuyla 112'yi aradı ve yarım saat içerisinde ambulans helikopterimiz gitti, çobanımızı dağdan aldı ve hastaneye yetiştirdi. Bu, 15 20 sene önce 'Avrupa'da böyle şeyler oluyormuş' diye konuştuğumuz ve imrendiğimiz şeylerdi. Şu anda Türkiye sağlık sisteminde Avrupa'yı geçmiş durumda".
Türkiye'de AKP'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirenlerin 'Biz şunu yapacağız, bunu yapacağız' dediğini hiç duymadıklarını, ortaya bir vizyon koyamadıklarını iddia eden Mahir Ünal, şöyle devam etti:
"Yani 'AK Parti sağlıkta şunları yaptı, biz daha iyisini yapacağız. AK Parti ulaşımda, savunma sanayinde şunları yaptı, biz daha iyisini yapacağız' dediklerini hiç duymamışsınızdır. Mesele sessiz sedasız 2 gün önce Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile beraber Delta V aya insansız roket motoru deneyi yapıldı biliyorsunuz. Ve bu roket deneyi başarıyla sonuçlandı. Yani, bugün Türkiye'ye, CHP'den, muhalefetin durduğu yerden baktığınızda büyük bir karamsarlık görüyorsunuz. Ama Türkiye'ye Fransa'dan, Almanya'dan, Hollanda'dan, Yunanistan'dan baktığınızda bir süper güç görüyorsunuz. Yani savunma sanayiiyle, uzay ajansıyla, uzay çalışmalarıyla, Doğu Akdeniz'de yapılan çalışmalarla, Libya, Karabağ. Bölgesinde yükselen bir süper güç görüyorsunuz. Bu bayram biraz da bize o özgüveni hatırlatıyor. Yani Türkiye'nin yeniden başarabileceğini, ayağa kalkarak bölgesinde lider konuma geldiğini, Türkiye'nin paçasından çekenlere rağmen güçlü bir şekilde ayağa kalktığını görüyoruz. Tabi bu bizim için ikinci bir bayram anlamına da geliyor."
AKP'nin can simidi cehalettir ! Çocuklara tekbir çektirip İPhone'u balyozla kırdı !254 izlenme
Halk perişan durumda ! AKP'nin derdi, CHP'nin halka yardım etmesini engellemek !191 izlenme
Aytun Çıray’ın mektubu169 izlenme
Uludağ'daki otel yangını: 35 kusur 2 can alan felakete dönüştü! İşte otelde ölüme götüren o rapor31 izlenme
İktidarı üzecek anket649 izlenme
Meral Akşener ‘tanımıyorum’ dediği Ayhan Bora Kaplan şüphelisiyle beraber!36 izlenme
PTT’nin kayıp altınları dört yıldır bulunamıyor!58 izlenme
Tarihçi Sinan Meydan'dan “Tek parti iktidarında Kuran-ı Kerim okumak yasaktı” diyen Soylu’ya tarih dersi34 izlenme
CHP’nin yangın sorusuna bakanlık ‘hava aracı yeterli’ yanıtını vermiş! ‘İşte belgesi, suçlu kim?’
Ensar Vakfı'na aktarılan 8 milyon dolara aracılık yapan Kızılay'a büyük şok!
Akbelen'de cinayet mahalli! Bir vatandaş kesilen ağaçları kayda alıp tepki gösterdi
Kocaeli Belediyesi’nin ‘dini tesisi’ tartışmalara yol açtı