MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'nin açılışında DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmasının arından 'yeni çözüm süreci' iddiaları gündeme gelmişti
Euronews'e konuşan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, söz konusu iddiaları değerlendirdi. Yakın dönemde ÖcalanKandil hattında yaşanan gelişmelere dair bir bilgisinin olmadığını belirten Metiner, "Ankara ile Öcalan'ın görüşmesinde hiçbir sakınca bulmam" dedi.
'ANLAMLI BULURUM'
Metiner şunları söyledi: "Öcalan'ın bu süreçte, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye karşı kullanılan PYD'ye yönelik eleştirileri varsa bunu dile getirmesini faydalı bulurum. DEM siyasetinin yeni dönemde, ABDİsrail ittifakı yerine Filistin ve Türkiye'nin yanında konumlanmasını anlamlı bulurum."
PKK'nin silah bırakmasında Abdullah Öcalan'ın bir etkisinin olacağını düşünmediğini ifade eden Metiner, "Çünkü Kandil'de bunun bir karşılığı yok. Bütün iplerin İsrail ve ABD'nin elinde olduğu bir PKK'dan bahsediyoruz. Ben silah bıraktırma odaklı bir sürecin başlatılmasının doğru olmayacağını, bunun karşılık bulmayacağını, PKK yönetimi istese bile bunu yapamayacağı kanaatindeyim. Siyasal iklim oluşmadan, sadece PKK'ya silah bıraktırmak üzerinden başlayacak bir süreç Türkiye'ye çok şey kaybettirir" diye konuştu.
Tele1
AKP’nin 20 yıldaki intihar bilançosu ortaya çıktı!120 izlenme
Vatandaş sokak röportajında 23 yıllık AKP dönemini 6 dakikada anlattı18 izlenme
Fabrika ve işletmelerden sonra devlette satacak arsa da kalmadı: Cumhuriyetin kazanımları 20 yılda bitirildi27 izlenme
Filistin ve İsrail arasında ateşkes kararı36 izlenme
Türk Üniversitelerinde yabancılara kadro garantisi!19 izlenme
AKP yaptırdığı ankette kendisiyle yüzleşti314 izlenme
Tekmeci Yusuf Yerkel’e tepki dinmiyor! Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi33 izlenme
'Giderlerse gitsinler'in sonucu! 34 ilde doktor kadroları boş kaldı18 izlenme