Habertürk canlı yayınında “Bilim adamları öpüşmeyin diyor ve siz öpüşmeye sarılmaya devam ederseniz gideceğiniz yer mezar olur” diyen Mütercimler bilime kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.
Mütercimler “İnsanlar şu an bilim adamlarıyla imamlar arasına sıkıştı. Ya bilim adamlarını dinleyeceksiniz ya da mezara gideceksiniz bu kadar basit. Artık camiler de kapalı doğru düzgün namazınız dahi kılınmaz sevdikleriniz de cenazenize katılamaz” ifadeleriyle Türk halkına hurafeler yerine bilime kulak vermesi çağrısında bulundu.
Ancak daha sonra söz alan Mehmet Şahin Mütercimler’in bu sözlerini laiklik tartışmasına bağladı. Mütercimler’in yanlış anladığı kısmı düzeltmesine aldırmayan Şahin “İmam Hatip mezunu Cumhurbaşkanı iki aydır bilim adamlarının dediklerini yerine getiriyor” dedi.
Mütercimler bu cümle için “doğru yapıyor” ifadesini kullanmasına rağmen Şahin hiçbir ilgisi olmamasına rağmen konuyu iktidar propagandasına çevirip “Selçuk Bayraktar harikalar yaratıyor idelojisi önemli değil” gibi ifadeler kullanınca Erol Mütercimler patladı.
Mehmet Şahin’e tepki gösteren Mütercimler yayını terk etti.Mütercimler Habertürk canlı yayınını neden terk ettiğini hemen ertesi gün Halk TV’deki Şimdiki Zaman programında Gürkan Hacır’a anlattı.Mütercimler, “Artık bu ‘yanlış anlamalardan’ ve düzeltmelerden yorulduğum için yayını terkettim” dedi.
Ünye savcısının lokanta dışında saldırıya uğradığı ve 9.5 aylık bebeğin yere düştüğü anların görüntüleri ortaya çıktı!
Ekrem İmamoğlu: Tüyü bitmemiş yetimin hakkının kimlere gittiğini açıklayacağız
Olay yaratacak iddialar! Bankamatik müdürleri!
Millet bahçeleri milletin parasını betona gömüyor!
Sinan Ateş suikastında iki tutuklama daha!
Ali Erbaş'ın kızının skandal paylaşımları! Hesabını sildi
Londra'ya giden Türklere havalimanında bunu yaptılar! 'Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na soruyorum, bu mu dünya liderliği, bu mu bizi kıskanan Avrupa?'
Yedek şirket fiyaskosu! Fabrikalar ortada kaldı!
AKP’den yasa teklifi: “Kanal İstanbul’un maliyeti vatandaşlara yüklenecek!”
"Şeytan"la tehdit etti! Rusya devlet televizyonunda konuştu
Diyanet'ten laiklik karşıtı propaganda!
İmamoğlu, ‘Sen utanma, biz utanalım’ dediği Cebrail’i unutmadı
Erdoğan ‘ekonomik kurtuluş savaşı’ demişti: TL o günden bu güne ne hale geldi?
Rezalet! Afganistan'da erkek çocuklarının istismar edildiği 'Bacha Bazi' dansı Taksim'de yapıldı!