Pehlivan, müfettiş raporlarına rağmen “zaten güncelliği de yok bu meselenin” diyen hakimi araştırdı, İBB'nin AKP döneminde orada avukatlık yaptığını söyledi. İşte Pehlivan'ın bugünkü yazısı:
ABD’de siyaset eğitimi almaya hak kazandınız. Peki, masraflarınızı kim karşılayacak? Teksas’ta yaşayan babanız mı yoksa bir belediye mi?
Seçiminizi yaptınız. Bu nedenle bir belediyenin şirketinde işe başvurdunuz. O şehrin insanları için ter dökmeyi değil de onların parasıyla ABD’de yaşamayı istediniz.
Ne şanslısınız: Hemen işe alındınız. Hemen belediye yöneticisi size sponsorluk mektubu yazdı. Yıllarca belediyeden akan toplam 155 bin doları ve 59 bin lirayı hesabınızda buldunuz.
Gün geldi, devran döndü, tatlı hayat bitti. O belediyenin yeni başkanı hakkınızda bir müfettiş görevlendirdi. O müfettiş her satırı resmi yazışmaya ve dekonta dayanan bir rapor yazdı. Yetmedi, o belediye hakkınızda suç duyurusunda bulundu. Yetmedi, aldığınız para faiziyle geri istendi. Gazetecinin teki de çıktı, işte tüm bu yeni gelişmeleri köşesine taşıdı.
Sonra bir hâkim çıktı. O gazetecinin “basın hürriyetinin sınırlarını aştığını” söyledi. Yeni çıkan müfettiş raporuna rağmen, “zaten güncelliği de yok bu meselenin” dedi. Ne garip, sadece siz değil, gazeteci de şaşırmadı bu karara.
Zira o gazeteci, baktı kararın altında imzası olan hâkimin ismine...
2019’da hâkimliğe geçen avukatlardan biri olduğunu gördü. Sonra YÖK’ün sitesinde yüksek lisans tezini buldu. Orada özgeçmişi vardı.
Bir de ne görsün o gazeteci? AKP yönetimindeki İBB dönemine dair bir yazıyla ilgili karar veren hâkim, AKP yönetimindeki İBB’de yedi yıl boyunca avukatlık yapmıştı.
İyi ki bu öyküdeki bir dönemin belediye çalışanlarından değilim. Haksızlığa uğramayı yeğlerim.
https://www.krttv.com.tr/gundem/akpliravzakavakcikaninibbdenaldigiparalarih95012.html
İlber Ortaylı 'Türkiye'yi cahiller yönetiyor !'675 izlenme
EYT'de son dakika gelişmesi: Binlerce kişiye emeklilik yolu açıldı63 izlenme
Emine Erdoğan’ı ‘övmediği’ için yargılanıyor!93 izlenme
Mitinglerde montajlı video izleten Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunan yurttaş gözaltına alındı35 izlenme
Hamas: kökeni, ideolojisi, siyaseti, organizasyon modeli34 izlenme
İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk soruşturmasında adı geçen iki belediye başkanını görevden uzaklaştırdı26 izlenme
900 madenciden özelleştirme isyanı: Kendilerini yer altına kapattılar24 izlenme
Türk Eczacılar Birliği’nden üniversitenin kadro ilanına tepki!105 izlenme
Ölen işçiye emniyet kemeri takmaya çalışmışlardı: İşçiler ayaklandı
Erdoğan'ın katıldığı kongrede, AKP'lilerin kavgası devam etti: Sen kimsin ulan!
Yol bozuk diyerek servis gelmeyince kızı okula gidebilsin diye borçlanıp yol yaptırdı !
Artvin'de toprak kayması! 1 kişinin hayatını kaybettiği bölgeden gelen görüntüler endişe verici