Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye pasaportsuz girişi başladı. Kararı duyan Bulgar turistler, alışveriş yapmak için otobüslerle ve kendi araçlarıyla Edirne’ye akın etti.
Gıdadan giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar birçok ihtiyacını Edirne’den karşılayan Bulgar turistler, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a pasaport zorunluluğunu kaldırması dolayısıyla teşekkür etti.
Alışveriş için Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen Sevgi Raşonova, "Kaşar peyniri, peynir, zeytin her şeyi buradan alıyoruz. Türkiye’nin dana etine bayılıyorum, çok güzel. Bu alınan karar bizi memnun etti. Daha rahat gelip gidebileceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bulgar vatandaşların Türkiye’ye pasaportsuz gelebileceğini açıklamasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Bostanpazarı esnafı Metin Doğan, kararı duyan Bulgar turistlerin Edirne’ye akın ettiğini ve işlerinin hareketlenmeye başladığını söyledi. Turistlerin de alınan karardan çok memnun olduğunu belirten Doğan, hafta içi olmasına rağmen hareketlilik yaşanmaya başladığını ve ilerleyen günlerde bu hareketliliğin artmasını beklediklerini ifade etti.

Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen Nurşen Halil, güne güzel haberle başladıklarını ve Türkiye’ye sadece kimlikle gelebilme kararının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Bulgaristan’dan gelen Hristo Karageorgiev da, alınan kararı çok iyi bulduklarını ve bundan sonra Edirne’ye daha fazla turistin gelebileceğini aktardı. Karageorgiev, daha fazla gelip alışveriş yapılabileceğini belirtti.
Cumhuriyet
Süleyman Soylu Türkiye'de doğan Suriyeli sayısını böyle açıkladı! ''Bu topraklarda 700 binin üzerinde alem meydana getirdiler''118 izlenme
Boykot yapanlara 'vatan haini' demişti: Tüm projelerden çekilmek zorunda kaldı70 izlenme
Şanlıurfa Valisi göreve gelir gelmez şeyhlere koştu!60 izlenme
Bu da oldu! Muhalif gazeteciler Anıtkabir'e alınmadı, TGC çok sert bir açıklama yaptı!54 izlenme
Gerici Hüseyin Çevik, gururumuz Arda Güler’i hedef aldı ‘Müslümanlar o formayı giyemez'49 izlenme
"Rantını kaybedince milletin malına saldırmaya başladılar"145 izlenme
AKP’li Bağcılar Belediyesine bağlı şirketten 1,6 milyon TL’lik kalem!34 izlenme
Bakan Gürlek: "Haluk Levent tekneyle Yunan adalarına kaçacaktı"19 izlenme
ODTÜ'lüler atanmış rektörü sırtlarını dönerek protesto etti!
Emekli eşi kanser hastası olan kadının isyanı: “Ben geçinemiyorum. Eşim kanser hastası, maaşı 10 bin lira. Normalde enflasyona göre yapılsa 30 bin olacaktı ve ben kimseye muhtaç olmayacaktım”
Öğretmenler odasındaki “sürtük” tartışması yumruklu kavgayla bitti! Milli Eğitim Şube Müdürü okulu bastı, öğretmeni yumrukladı!
Irak’ın çöpünü bile ithal etmişiz!