Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İddiaya göre saldırıyı gerçekleştiren Ömer Ket’in, olaydan bir gün önce gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
Saldırganın sosyal medya üzerinden okul yönetimine ve öğrencilere yönelik tehdit içerikli paylaşımlar yaptığı, “Okulda birkaç gün içinde saldırı olacak, hazırlıklı olun” ve “Yarın görüşeceğiz, hepinizi yok edeceğim” gibi ifadeler kullandığı belirtildi. Bu paylaşımlar üzerine okul müdürünün şikâyette bulunduğu aktarıldı. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Ket, önceki gün gözaltına alınmasına karşın serbest bırakıldı.
Soruşturmada, devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan ve daha sonra açık liseye geçen Ket’in burada da başarısız olduğu, eğitim hayatının sonlanmasından okul müdürünü sorumlu tuttuğu ve bu nedenle husumet beslediği öne sürüldü.
Olayın detaylarına göre saldırgan okula girerek rastgele ateş açtı, 16 kişi yaralandı. Saldırının ardından Ket’in yaşamına son verdiği bildirildi. Olay sonrası iki ilçe emniyet müdürlüğü ile iki ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticisinin görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.
Erken seçimin asıl nedenini açıkladı "3.5 milyon işsiz var, korkuyorlar'197 izlenme
BioNTech aşısında yolsuzluk iddiası! "Uğur Şahin ücretsiz göndermek istedi, Ankara kabul etmedi"96 izlenme
Esnaf yılbaşı sofralarına hindi yerine horoz satıyor38 izlenme
Narin'in tutuklanan ağabeyi Enes: "Nevzat, böyle bir olayı para için yapabilir"42 izlenme
Dolar ve euro kurunda tırmanış durmuyor! 1 Dolar ve 1 Euro kaç TL?218 izlenme
İşte Sedat Peker'in son durumu89 izlenme
Libya’dan bahsederken geçmişini ‘unuttu!’179 izlenme
İşte Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesinin perde arkası!25 izlenme
Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a ‘SMS’ tepkisi: "Yapamayacakları şeyi iddia ediyorlar"
Çalık Holding önünde dövülerek öldürülen Erol Eğrek'in son sözleri: "Hakkımı arıyorum. Herhangi bir fazladan para, sadaka, hibe istemiyorum!"
Merdan Yanardağ'ın avukatı, Yanardağ'ın mesajını iletti: "Ben hayatımı Filistin halkıyla dayanışmaya adadım. İsrail'le ticaret yapanlar bize kumpas yapıyor"
Ekmeğe yeni zam yolda!