2021 yılı Şubat ayında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde çalışma arkadaşı olan Namık Ak atanmıştı. Namık Ak göreve geldiği süre içerisinde üniversitede çok sayıda atama ve görevden alma gerçekleşti.
Rektör Namık Ak'ın üniversiteye atadığı en dikkat çekici isimlerden birisi ise eski AKP Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Ali Orak oldu. Gençlik Kolları Başkanlığı görevinin ardından AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nde basın müşaviri, Kültür Sanat Şube Müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunan Muhammet Ali Orak, Namık Ak tarafından üniversiteye koordinatör olarak atandı. Ak daha sonra Orak'ı üniversitenin Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirdi.

Muhammet Ali Orak
Bir süre önce Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Cahit Suci, Namık Ak tarafından görevinden alındı. Genel Sekreter Yardımcılığı görevi devam eden Muhammet Ali Orak, Ak tarafından bu kez de boşalan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevine vekaleten atandı.
Öte yandan Rektör Ak'ın göreve gelmesinin ardından eski AKP Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı ise üniversitenin Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Yardımcılığı görevine getirildi.

Selçuk Ankaralı
Selçuk Ankaralı, 2018 genel seçimlerinde Karaman'da AKP'den milletvekili aday adayı olurken, eski AKP Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Ali Orak ise 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Konya'nın Meram Belediyesi Başkanlığı için aday adayı olmuştu.
Sözcü
Eski AKP MKYK üyesi Birinci'den Diyanet Başkanı Erbaş'a tepki: "Koltuğu boşaltması gerektiği kanaatindeyim"19 izlenme
Peş peşe gelen üzücü haberlerin ardından siyanürün halka satışı yasaklandı!122 izlenme
Rüşvetle suçlanan bürokratın dudak uçuklatan mal varlığı23 izlenme
Kilise saldırganlarının yakalanma görüntüleri ortaya çıktı39 izlenme
Manifest'in kıyafetleri Erzurum'a uygun bulunmadı!28 izlenme
İşçiler Melih Gökçek'in esaretinden kurtuldu!127 izlenme
Emekli teyze açtı ağzını yumdu gözünü: "Belediyeleri süpürmüşler görmüyor mu? Emeklilerin parasına göz dikiyor. Ne Erdoğan ne Şimşek doğru konuşmuyor"32 izlenme
Simit Sarayı’nın patronundan yeni açıklama! Bu sefer ‘Ziraat’e değindi98 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi sözler: Beşar Esad'ın Özbekistan'a gelmesini isterdim, onunla görüşürdüm
Sokağa çıkan vatandaş ‘Zam Yağmuru’na tutuldu!
Yolsuzluk itiraflarında bulunmuş, AKP'den istifa etmişti: Eski belediye başkanından AKP’lilere zehir zemberek sözler!
İbrahim Kalın'ın çifte maaşına zam kıyağı!