Son yerel seçimlerde 47 yılın ardından birinci parti çıkan CHP, ilk etapta aldıkları oy ile erken seçim talebinde bulunmayacağını, Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini ifade etmişti.
Özgür Özel ile Erdoğan arasındaki 'normalleşme' sürecinin sona ermesi ile CHP'li belediyelere yapılan operasyonlar ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun tutuklanması ile erken seçim talebi artık Türkiye'nin her yerinde yapılan mitingler ile net bir şekilde talep ediliyor.
Siyasetin yanı sıra uzun zamandan bu yana devam eden ekonomi problemleri nedeni ile halkın büyük bir çoğunluğu erken seçimin olması yönünde taleplerini buldukları mecralardan dile getiriyor.
SerAr Araştırma Şirketi tarafından 2426 Temmuz tarihleri arasında yapılan kamuoyu yoklamasında vatandaşlara erken seçim isteyip istemedikleri soruldu. Araştırma sonuçlarında vatandaşların yüzde 69'unun erken seçim istedikleri, erken seçim istemeyenlerin oranının sadece yüzde 28'de kaldığı görüldü.

AKPMHP oylarının yüzde 28'in üzerinde olduğu hemen hemen tüm anket sonuçlarına yansıyan bilinen bir gerçek. Erken seçimi istemeyenlerin oranı yüzde 28 olmuştu. Bu da erken seçim isteyenlerin içerisinde Cumhur İttifakı partilerinin de olduğunu gözler önüne seriyor.
2426 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu %45 oy alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan %42,5’te kaldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise %47,3 ile Erdoğan’ın %41,7’lik oy oranının önünde yer aldı.
Araştırma 26 ilde, 2050 kişiyle CATI (bilgisayar destekli telefon) yöntemiyle yapıldı. Anketin güven aralığı %95, hata payı ise ±%1,95 olarak açıklandı.

AB, İran ile nükleer anlaşmada orta yolu bulmaya çalışıyor36 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Seçmene Çağrı, "Vatanını seven sandığa gelsin"32 izlenme
İzmir’de emeklilerden geçim isyanı: “Sadaka değil, hakkımız olanı istiyoruz"12 izlenme
Bankalar nakit avans çekimini durdurdu!39 izlenme
AKP cadı avına hazırlanıyor!20 izlenme
Milyonların katıldığı imza kampanyası Cumhur’da panik yarattı: Bir tepki de AKP’den97 izlenme
Son seçim anketi: Millet İttifakı farkı açıyor!43 izlenme
Netanyahu emir verdi: İsrail, Gazze'yi bombalıyor14 izlenme