Tatvan Belediyesi ile ilgili yolsuzluk ve arazi satışları haberleri yapan ve bu yüzden AKP'li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından darp edilen gazeteci Sinan Aygül, saldırıyı 'kendisini öldürmeye dönük bir teşebbüs' olarak nitelemişti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin hukuk önünde hesap vereceğini umduğunu belirten Aygül, "Üstünün örtülmemesini umut ediyorum. Örtüleceğine de inanmıyorum, hesabı sorulacaktır" demişti.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise Aygül'e 'geçmiş olsun dileklerini' iletirken saldırıyla ilgisi olmadığını öne sürmüştü.
Olayın ardından Mehmet Emin Geylani'ye istifa çağrılarında bulunulmuştu.
Geylani dün sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda "üzüntülerini belirten" bir mesaj paylaştı. Mesajın olayın bir hafta sonrasında gelmesi dikkat çekti.
Geylani'nin mesajı şöyle:
"17 Haziran 2023 Cumartesi günü Tatvan ilçemizde Gazeteci Sinan AYGÜL’e dönük asla tasvip etmeyeceğimiz menfur bir saldırı gerçekleşmişti.
Saldırının belediyemiz başkanlık koruma birimi personelleri tarafından yapılmış olması bu olayda bizleri derinden üzen diğer bir husus olmuştur.
İlgili personellerle ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatılmış olup saldırganlar tutuklanmış, hukuki süreç ise devam etmektedir. Süreç sonucunda gerek saldırganların ve gerekse azmettirici ve dahli bulunanların hukuk önünde en ağır cezayı almaları en büyük temennimizdir.
Yaşanan saldırı da her ne kadar dahlim olmasa da, saldırıyı yapan kişilerin konumu bu olayda bizlere de sorumluluk yüklemektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle; öncelikle belediye başkanı olarak, bir kez daha kamuoyu önünde gazeteci arkadaşımız Sinan AYGÜL’e yapılan bu saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.
Ayrıca yaşanan bu üzücü hadiseden dolayı Aygül’ün ailesi ve sevenleri başta olmak üzere akrabaları, Yoncabaşı (Şıkranıs) Köyü sakinleri ve tüm Tatvan halkından Tatvan Belediye Başkanı olarak üzüntülerimi tekrar belirtip özürlerimi diliyorum."
halktv.com.tr
Halk çift haneli enflasyon altında inim inim inlerken Şimşek'in paylaşımı akıllara durgunluk verdi19 izlenme
AKP’nin afişini dükkânına asmak istemeyen esnaflar fişlendi iddiası41 izlenme
Matematiğe gel ! Başka ülkede yaşanmaz -))593 izlenme
Ağrı Doğubeyazıt'ta binlerce kişi, elektrik zammına karşı sokağa döküldü, 'Hükümet istifa' sloganları attı!56 izlenme
TÜBİTAK kayıtları çözdü! Güllü'nün ölümünde şok ses kaydı ortaya çıktı! Annesinin arkasından kan donduran sözler20 izlenme
Hanefi Avcı’dan Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu!62 izlenme
1.1 milyon öğrenci okulu bıraktı...559 izlenme
Rektör kendisine ayda 1 milyon 210 bin lira maaş bağlattı, hocalar skandalı belgeleyince koltuğundan oldu!27 izlenme
Erdoğan'dan Mersin'deki saldırıya ateş püskürdü: Bunları takip ederseniz HDP ve CHP'nin kabul ettikleri gruplara veya ülkelere çıkar
Eşinin fotoğrafını paylaştığını sandığı kişiyi tek yumrukla hastanelik etti! Mağdur yaşam mücadelesi veriyor gerçek ise bambaşka çıktı
Erdoğan ailesi ile ilgili gündemi sarsacak kulis: "Erdoğan'ın son dönemi, siyasette Bilalciler hakim olacak!"
Emekli ve ücretliye yüzde 20 zam tehdidi! Açlık kapıda