AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "EYT ne zaman yasalaşacak?" sorusuna, "En kısa sürede diyebiliriz. Tarih vermek mümkün değil" yanıtını verdi. Tunç, ilk maaş ile ilgili soru üzerine de, "İşlemler 12 ay sürse bile emekli maaşlarını toplu olarak alabilecekler" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi, ocak ayı ortasında AKP grubuna sundu. AKP grubunun düzenlemeyi yasa teklifi haline getirmesinin ardından TBMM komisyon görüşmeleri süreci başlayacak.
A Haber'de gündeme dair soruları yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, EYT düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağı konusunda, "Tarih vermek mümkün değil" dedi.
Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın teknik ekibi teknik çalışmaları tamamladılar. AK Parti Grup Başkanvekillerinin olduğu ortamda sunum yaptılar. Teklifin teknik detaylarının ne olabileceği, ne kadar kişinin yararlanabileceği, önceki yasa ve getirmek istediğimiz teklifte neler olabileceğine yönelik açıklamalar yaptılar. Şimdi tabi sıra kanun teklifine dönüştürme aşamasına geldi. Tabi ki TBMM’de bu taslak üzerinde AK Parti grubumuz var. Onlarla bir istişare yaptıktan sonra son değerlendirmemizi yapıp kanun teklifini TBMM’ye sunacağız.
Çalışma önümüzdeki günlerde tamamlandığında TBMM’nin ilgili komisyonuna sevk edilecektir. Şu anda çalışmaların son aşamada olduğunu ifade edebiliriz. En kısa sürede diyebiliriz. Tarih vermek mümkün değil ama daha önceden sayın Bakanımızın açıkladığı gibi kısa süre içerisinde TBMM’nin gündemine getirmek ve kanunlaştırmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağını ifade etmişti. Bu sayı, kanun teklifi yasalaştıktan ve yürürlüğe girdikten itibaren hemen emekli olabilecek kişi sayısı, daha sonra süreç içerisinde 4 milyon 800 bin kişi yararlanacak. Onlar da sigortalılık süresini önümüzdeki 1 yıl süre içerisinde tamamlamış olacaklar. Toplamda 4 milyon 800 bin vatandaşımız yararlanmış olacak."
SGK'nın teknik alt yapısının hazır olduğunu söyleyen Tunç, kanun yürürlüğe girdiğinde emeklilik başvurusunda bulunanların işlemler 12 ay sürse bile emekli maaşlarını toplu olarak alacaklarını ifade etti.
halktv.com.tr
Boğaziçi yönetiminden YÖK'e zehir zemberek mektup! “YÖK’ün darbe dönemine referans vermesi talihsizlik”42 izlenme
Emekliler isyanda! İkramiyeler pul oldu, zamlar dul ve yetim maaşlarına yansıtılmadı87 izlenme
İflas eden esnaf malları sokağa atınca, ortaya bu görüntüler çıktı!193 izlenme
Mansur Yavaş: 7 bin 500 euro'ya alınan ağaçların gerçek fiyatının 780 euro olduğunu öğrendik151 izlenme
Louisville şehir merkezinde bir silahlı çatışmada 5 kişi hayatını kaybetti27 izlenme
Bu hoca görünümlü yobaz, AKP'ye oy vermeyeni kâfir ilan etti !308 izlenme
Erol Mütercimler, müthiş Binali Yıldırım değerlendirmesiyle beraber seçim sonucunu da açıkladı !299 izlenme
Apo Meclis'e gelirse Devlet Bahçeli'nin kürsüsünden konuşma yapacağı ortaya çıktı11 izlenme