Turizmde son yıllarda önemli bir ivme yakalandığını söyleyen AKP Kayseri Milletvekili Cahid Cıngı, geçen yıl Türkiye’ye 62,2 milyon turistin geldiğini, bu yıl ise 64 milyar dolarlık turizm geliri beklendiğini ifade etti.
Türkiye’nin kış turizminde de öne çıktığını belirten Cıngı, Kayseri’deki Erciyes Kayak Merkezi’nin altyapısı, teknik donanımı ve pist uzunluğuyla ülkenin en büyük kayak merkezi olduğunu savundu. Erciyes’te yaklaşık 112 kilometrelik pist bulunduğunu aktaran Cıngı, farklı zorluk derecelerine sahip parkurların hem çocukların eğitim almasına hem de profesyonel sporculara uygun olduğunu kaydetti.
Cıngı, yapımı süren hızlı tren hattının tamamlanmasıyla Ankara’dan Kayseri’ye yaklaşık 2 saatlik yolculukla ulaşım sağlanacağını da dile getirdi.
Kış sezonunun aralık ayında başlayıp bazı yıllarda mayısa kadar uzadığını belirten Cıngı, Erciyes’in farklı turizm türlerini bir araya getiren bir destinasyon haline geldiğini söyledi. Yabancı turistlerin de bölgeye ilgi gösterdiğini ifade eden Cıngı, otel kapasitesinin her yıl arttığını belirtti.
Cıngı ayrıca kayak sporunun çocukları dijital bağımlılıktan uzaklaştırmaya katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
Sözcü TV'de Öncesi Sonrası programını hazırlayan Senem Toluay Ilgaz, konuyla ilgili yaptığı araştırmada Kayseri Erciyes'te iki kişinin 5 günlük kış tatilinin fiyatının 36 bin lira ile 100 bin lira arasında değiştiğini belirtti.
Ilgaz devamında ise 4 kişilik bir ailenin kış tatili maliyetini şöyle anlattı:
Diyelim ki çocuğunuz var ve 4 kişi gittiniz... 200 bin lirayı aşacak bir tatil parasını gözden çıkarmanız gerekiyor. Bunlar sadece otel. Ekipman da derseniz günlük kıyafet 1200 lira, kayak takımı bin lira... AKP Kayseri Milletvekili Cahid Cıngı Erciyes'e çağırmış ama kolay değil kış tatili yapmak.
Sözcü
Okul birincisi öyle bir konuşma yaptı ki bütün salon alkış yağmuruna tuttu: "Borçlu olduğum kişi Atatürk’tür"31 izlenme
İsim vermeden hedef aldı! İnce'den Egemen Bağış yorumu...168 izlenme
Tosuncuk yıllar önce de yargılanmış143 izlenme
Ece Gürel'in ölümündeki sır perdesi aralandı: Arkadaşının ifadesinde dikkat çeken iddia91 izlenme
İBB Davası itirafçısı Adem Soytekin sessiz sedasız tahliye edildi!50 izlenme
Alaattin Çakıcı bu kez Öztrak'ı hedef aldı!57 izlenme
Son seçim anketi: AKP'nin oylarında dikkat çeken düşüş!53 izlenme
AKP’li belediyeden suya yüzde 80 zam!41 izlenme
Van'da polis 'IŞİD biziz, Yaşasın IŞİD' diye bağırıyor ! Olan biteni şimdi anladınız mı ?
AKP’nin Meclis’e sunduğu torbadan ‘güvencesizlik’ çıktı
Cep telefonu kayıt harcı 20 bin lira oldu, vatandaş Sarp Sınır Kapısı'na akın etti!
Thodex operasyonunda yeni gelişme: Kritik isim Arnavutluk'ta yakalandı