TBMM’de iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Genel Kurul’da, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin 2. Bölümü üzerine yapılan görüşmeler sırasında AKP Kars Milletvekili Adem Çalkın, muhalefet partilerini hedef alarak özetle şunları söyledi:
“Sosyal medyada, bazı yayın organlarında ve Meclisimizde partimize, Cumhurbaşkanımıza, grubumuza karşı bir psikolojik harp yürütülüyor. Gözlemlediğim kadarıyla bu olaylar organize bir şekilde muhalefet partileri tarafından sistemli bir şekilde yapılıyor.”
Çalkın’ın konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Murat Emir söz alarak “Kendi ağa babaları 6. Filo İstanbul’a çıksın diye eylem yaparken Deniz Gezmiş’ler Filistin’de antiemperyalizm mücadelesi veriyorlardı. Kimse unutmasın bunu. Çok yaralı, bütün tuşlara basıyor” dedi.
Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ise Çalkın’ın sözlerine yönelik şunları ifade etti:
“Milli Görüş siyasetini kendi çıkarlarımıza alet etmiyoruz. Milli Görüş siyasetinin bedelini ödeyenler hala burada siyaset yapmaya devam ediyor Saadet Partisi’nde. Ama nefesi tükenen, ilk durakta kendisini iktidarın trenine atanlar ise Milli Görüşle ilgili söz söyleme hakkına sahip değil. Ben Hamas bir direniş örgütüdür diyorum ama Erdoğan, Yunanistan Başbakanı’nı basın toplantısında kabul etti. O da dedi ki; Hamas bir terör örgütüdür. Tayyip Bey ne dedi; değerli dostum ben senin bu sözlerine katılamıyorum. Kovamadı mı Yunanistan Başbakanını? Adalet ve Kalkınma Partililer, kendi Parti Sözcüleri Ömer Çelik; İsrail ve İsrail halkı Türkiye’nin dostu derken biz Ömer Çelik gibi düşünmüyoruz diyebiliyorlar mı? Özgür Özel’e söz söylemek kolay da Ömer Çelik’e gelince hepiniz sus pus mu oluyorsunuz? Bizim ne dediğimiz bellidir. Birilerine yaranmak için çıkardığınız gömleği madalya olarak takma lüksünü asla size yaşatmayacağız.”
Çalkın ise “Bu gruplar çıkıyor AK Parti sıralarına dönüyor, birçoğu da kafayı çekip, bizim arkadaşlarımıza hakaret ediyor. Ağzına gelenleri söylüyor. Biz burada adabında bir cevap veriyoruz kalkıp bize ‘saçma sapan’ diye cevap veriyorsunuz, olacak şey mi? Biz yaralıyız evet, milletimize hizmet etmek için dertliyiz. Biz sadece susuyoruz, edebimizden” diye konuştu.
Emir ise Çalkın’ın “birçoğu da kafayı çekip” ifadesine “Burada birilerini bilerek itham ediyorsa çıksın söylesin yoksa özür dilesin uyarı cezası verin bunun üzerine Meclis çalışmaya devam edemez. Yoksa kapatırız bu Meclis’i” tepkisini gösterdi.
Çalkın ise tepkilerin ardından sözlerini geri aldı. Çalkın, “Meclisimizin salahiyeti için söylediğim söz maksadını aşmıştır geri alıyorum” dedi.
Kaynak: TELE1
AVM'ler, villalar, lüks yaşam: Tarikatın yönetimindeki Menzil Köyü'nde devletten alınan teşvik yardımıyla yapay göl ve ev inşa edildiği iddia edildi
AKP'nin güya Atatürk ve Cumhuriyet ile hiçbir zaman sorunu olmamış !
Macaristan'da siyasi deprem: Cumhurbaşkanı Novak ve eski Adalet Bakanı Varga, "geri dönülemez hata" nedeniyle istifa etti.
CHP milletvekillerine polis şiddeti! 'Boğazımı sıktılar...'
Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi
MAK'ın Ocak 2023 anketi açıklandı
Ekonomik kriz iflasları artırdı
Son dakika! Suruç'ta teröristlerin sınır karakoluna saldırması sonucu bir asker şehit oldu.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Bülent Nuri Çavuşoğlu: "Hırsıza hırsızlığını unutturursanız o zaman sizden hesap sormaya başlar"
Van'da AKP ile CHP arasında seçim gerginliği! CHP'liler linç ediliyordu!
788 kuruma milyarlarca lira teşvik!
CHP'li vekilden Gara isyanı! "Seslerini duymadılar, yüzlerine tüm kapıları kapadılar"
Fıstık üreticisinin hali perişan: "Keşke ekmeseydik, tarlada kalsa bundan daha iyiydi"
İmamoğlu’ndan Kurum’un gaflarına gönderme: "Öğrenmeye niyetli değilse işi zor"