AKP MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Türkiye'deki ekonomik kriz ve işsizlikle ilgili tartışmalı açıklamalarda bulundu.
Konya merkezli yayın yapan Kanal 42'deki programda konuşan Sorgun, "Ekonomide problem yok diyemeyiz. Türkiye’de bir kriz yok. Tarihin en yüksek konut alımını yaptık. Sıfır araç alımı için 3 ay 6 ay sonrasına vatandaşa gün veriliyor” dedi.
Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, Diyarbakır Valisi Karaloğlu’nun “Mesele işsizlik değil, iş beğenmemezliktir” çıkışına destek veren Sorgun, kendilerine 'yandım, bittim, işsizim, açım' diye gelenler olduğunu, iş beğenmediklerini öne sürdü.
"EKONOMİDE PROBLEM YOK DİYEMEYİZ"
5 yıldır Meclis'te olduğunu, bu süreçte muhalefetin sürekli ‘öldük bittik’ dediğini savunan Ahmet Sorgun, “Ekonomide problem yok diyemeyiz. Hayat dinamik ve devam ediyor. Alıyoruz, satıyoruz. Dünyanın en güçlü görünen ülkelerinin, ABD’nin ekonomisi ne duruma geldi salgın sürecinde? Avrupa, ne duruma geldi? Avrupa ülkeleri, birçok şeyi üretemez hale geldi. Devlet, salgında 600700 milyara yakın desteklemede bulundu. Bu süreçten olumsuz etkilenmedik demek, kafamızı kuma gömmek olur ama Türkiye’de bir kriz yok. Biz, şunu biliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın iki özelliği benim için çok önemli. Cumhurbaşkanımız, Allah’tan başka kimseden korkmaz. Bir de bir konuda sonuna kadar çalışır. Sonra da tevekkül eder. Ekonomik alanda da bu böyle. Ekonomi ile olur. Kriz varsa biz pandemi sürecinde insanlara nasıl destek verdik? Tarihin en yüksek konut alımını yaptık. Sıfır araç alımı için 3 ay 6 ay sonrasına vatandaşa gün veriliyor” ifadelerini kullandı.
YURTTAŞLAR İŞ BEĞENMİYORMUŞ!
Sorgun, işsizlik ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu da yanıtladı. Sorgun, şunları kaydetti:
“Çocukluğumuzu bir kenara bırakalım. 50 yıldır cemiyetin içindeyiz. Konya’da sanayiye gidiyorum. Sanayici ‘Eğer Suriyeliler olmazsa sanayi bitti’ diyor. Ağır iş kollarında çalışanların çoğu nereli? Suriyeliler. Köylere gidiyoruz, ‘Afganlılar olmazsa, köylerde çoban yok’ diyorlar. Bize ‘yandım, bittim, işsizim, açım’ diye gelenler oluyor. Bir işadamını arıyorum. ‘Birisini göndereceğim’ diyorum, hemen gönder diyorlar. Bize iş için gelenler sonra ‘belediye olmaz mı, hastane olmaz mı diyor’ Bu iş beğenmeme. Bizim zihniyet olarak bir değişim yaşamamız gerekiyor. ‘Ben asla tulum giyemem’ diyorlar. Ne yapacaksınız? ‘08.0017.00 çalışacağım, cumartesipazar tatil olacak, önümde internet açık olacak’ anlayışı var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.”
https://www.birgun.net/haber/akplivekildenincilerturkiyedekrizyokisbegenmiyorlar324631
Piyasada 'nano teknoloji ürünü' tanıtımıyla satılan maskeler böyle paketleniyor !343 izlenme
Dikkat çeken belediye başkanları araştırması: CHP'li belediyeler ilk 5'te!43 izlenme
MGK “terörist” dedi, AKP ağırladı!308 izlenme
‘Kiev’in Hayaleti’nin gerçek olmadığı ortaya çıktı38 izlenme
'Seçmen kaydırma işini AKP'li Mevlüt Uysal yaptı'825 izlenme
‘Asgari ücretli Erdoğan kadar zam alsın’ demek yaralayıcı oldu!128 izlenme
'Canlı bombaların tamamına yakını, çocukken tecavüze uğrayan erkekler'63 izlenme
1 Mayıs yine vahim görüntülere sahne oldu: Mecidiyeköy'den Taksim'e çıkmak isteyen gençler yerlerde sürüklendi, yüzlerine basılarak gözaltına alındı14 izlenme
Diyanet'te tartışmalı ihaleler! Hepsi "Pazarlık" usulü, 1'i hariç hepsi aynı firmada kaldı!
'Ekonomik kriz yok' diyen esnafa diğer esnaftan tepki 'Cebinden 10 lira çıkart göster o zaman!'
Bu kadarına da pes! Camide 'baby shower' düzenlediler!
6 yıl önce ağabeyi, şimdi kardeşi... 24 yaşındaki Geylani Kamer intihar etti