Kars merkezdeki Ortakapı Mahallesi Gamp Caddesi üzerinde 11 Ekim’de saat 23:00 sıralarında AKP Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın kardeşi Harun Çalkın, bir internet sitesinin yöneticisine silahlı saldırı düzenledi.
Sözcü'de yer alan habere göre; Çalkın en az 4 el ateş ederken, Halitoğlu'nun bacağına tek kurşun isabet etti. Bu sırada rastgele açılan ateş nedeni ile aynı bölgede bulunan Hüseyin Altunbey isimli vatandaş da ayağından yaralandı. Yaralanan Halitoğlu ve Altunbey, Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kurşunun kemiği kırması nedeniyle ameliyata alınan Halitoğlu’nun tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Çalkın ise silahıyla polise teslim oldu.
Çalkın’ı siyasi sebeplerle eleştirdiği için saldırıya uğradığını ifade eden Halitoğlu, "Kardeşi bana yaklaşarak ‘Senin burada ne işin var’ dedikten sonra ateş açtı. Manevra yaparak bazı kurşunlardan kurtuldum, ama biri ayağıma saplandı ve kemiği kırdı. Kendisi de daha sonra gidip teslim olmuş. Ama ne yazık ki yerel medya olayı bilmesine rağmen yazmadı. Bugün düğünüm vardı, bunun için geldiğimi biliyorlardı. Bilerek bu saldırı yapıldı. Düğünümüzü de erteledik" dedi.
Çalkın ile Halitoğlu arasındaki gerilimin nedeninin "Kars'ın Sesi" isimli internet gazetesinde Adem Çalkın aleyhine yapılan haberler olduğu öğrenildi. Çalkın polise verdiği ifadesinde genel yayın koordinatörü Muhammed Halitoğlu’nun kendisine ve ailesine hakaret ettiğini iddia etti.
AKP’li Adem Çalkın ise konuya ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.
Kaynak: Sözcü
Gerçek Gündem
Pakize Ana’yı önceki paşa övmüştü, şimdiki azarladı11 izlenme
İşsizlik verileri açıklandı: Genç nüfusta işsizlik arttı20 izlenme
İŞKUR önlerinde TYP kuyruğu!89 izlenme
THK kayyumu satışa geçti!39 izlenme
‘Biz Bize Yeteriz’ dediler, ‘Biz Bize Yiyelim’e geldiler!78 izlenme
Zeydan Karalar ve Oya Tekin Silivri'de isyan etti: "Ne işimiz var?"6 izlenme
Dövizi tutmak için 11 köprü parası gitti12 izlenme
Yurttaşlar işsiz: İŞKUR taleplerine yetişilemiyor112 izlenme
Nadira Kadirova’nın ölümüyle gündeme gelen Şirin Ünal hakkında çok konuşulacak ‘taciz’ iddiası!
Filenin Sultanları maçında gündem olan taraftar taciz mesajları yüzünden hesabını gizledi
Cem Küçük'ten 'Gezi Davası' iddiası: Operasyon yapılacak iş insanının ismini verdi
İşte İBB'nin beşinci duruşmasını başlamadan bitiren diyalog!