Avrupa’nın en yüksek rezidans binası Sapphire’in altında yer alan ticari üniteler el değiştirdi. İstanbul Levent’te yer alan 247 gayrimenkul, Halkbank tarafından AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in şirketi Kiler GYO tarafından satın alındı.
Kiler GYO tarafından konuyla ilgili Kamuyu Aydıntlatma Platformu’na yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin sahip olduğu “İstanbul Sapphire” adıyla maruf Alışveriş Merkezi ve Seyir Terası'na ait 146 adet gayrimenkul Şirketimiz tarafından 760.000.000 TL'ye ve 101 adet gayrimenkul 145.000.000 TL'ye Ana Ortağımız Kiler Holding Grup firması KBC Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından olmak üzere (247 bağımsız bölüm) tamamı 905.000.000 TL'ye satın alınmasına ilişkin Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanmıştır.” denildi.
Kiler GYO, Halk Bank tarafından satışa sunulan
Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından biri olan Halkbank, İstanbul’un dev binası İstanbul Sapphire içerisinde bulunan ve çeşitli büyüklüklerde çok sayıda iş yerini satışa çıkardı.
Kiler inşa etmiş, Halkbank’a geçmişti
İnşaatına 2006 yılında başlanan ve yapımı 2011 yılında tamamlanan Sapphire'de tüm rezidanslar satılmıştı. Sapphire AVM ve Seyir Terası Kiler GYO'nun elinde bulunurken, banka borçları nedeniyle Halkbank’a geçmişti.
İstanbul’un 4. Levent semtinde bulunan Sapphire, 262.5 metre anten yüksekliği ile Avrupa'nın (Moskova hariç) en yüksek residence binası.
Konut, avm, seyir terası kullanımlarının bir arada yer aldığı karma bir proje olan Sapphire 10 bodrum ve yerüstünde 56 kattan oluşuyor.
İmamoğlu protestolarına katılan gencin avukatından 'Erdoğan' savunması41 izlenme
Sağlık Bakanlığı'ndaki yolsuzluğun altından da AKP'liler çıktı!52 izlenme
İmamoğlu Ferdi Zeyrek için cezaevinden mektup yazdı: "Burdan bütün kalbimle yanınızdayım"47 izlenme
Yüreğiniz dayanıyorsa Turhan Çömez’in 9 dakikalık konuşmasını dinleyin!49 izlenme
MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat: "Bu iktidara çocukları bile oy vermeyecek!"53 izlenme
Erdoğan’a bir tepki de Tarkan’dan: "Büyük kayıp ve yanlış olur"55 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun MYK'sında adı geçiyordu: O da görev almayacağını ilan etti19 izlenme
Gazze bombalanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın gemisi İsrail'e sevkiyat yapıyormuş!81 izlenme