Yeni sistemde Meclis’in tamamen etkisizleşeceğini düşünen bazı AKP'li milletvekillerinin, belediye başkanlıklarına hazırlık yaptığı iddia edildi. 2019 yerel seçimleri için aday olmak isteyen vekillerin "Önümüzdeki dönemde Meclis’te olmanın çok bir anlamı olmayacak. Vekillerin bir işlevi kalmayacak" ifadesini kullandıkları öğrenildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP'li yöneticilerin, 2019 yılında yapılacak seçimlerle birlikte uygulamasına başlanacak yeni sistemle “Meclis’in çok daha güçlü ve etkin olacağı” söylemine karşın pek çok AKP'li milletvekili, aynı şekilde düşünmüyor.
"VEKİLLERİN BİR İŞLEVİ KALMAYACAK"
Yeni sistemde Cumhurbaşkanı’nın kararnameler çıkaracağı, bakanların dışarıdan atanacağına dikkat çeken bazı AK Partili vekiller, “Önümüzdeki dönemde Meclis’te olmanın çok bir anlamı olmayacak. Vekillerin bir işlevi kalmayacak. Bırakın talepleri iletmeyi, bakanları Meclis’te bile görmek mümkün olmayacak” diyerek seçimlerde aday olmayacaklarını dile getiriyor. Bazı vekiller de, parlamento üyesi olmak yerine belediye başkanı olmanın daha önemli olacağını belirterek, belediye başkan adaylığı için kulis yapıyor.
2019'DA YENİ SİSTEM UYGULANACAK
AKP’de önceki yıllarda belediye başkanlığı için 3 döneme takılan ve tekrar milletvekili adayı olamayacak isimlerin adaylığı gündeme gelmiş, hatta Mart 2014’te Başbakan Binali Yıldırım İzmir, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay, eski Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep, Enver Yılmaz Ordu’dan aday olmuş, Şahin ve Yılmaz belediye başkanlığını kazanmıştı. Bu dönem ise milletvekillerinin 3 dönem engeline takılmamasına karşın belediye başkanlığına aday olmak istemesi ve 2019 seçimlerinde yeniden milletvekili aday olmak istememesinin altında 2019 seçimleriyle birlikte yeni sistemin uygulanmaya başlanacak olmasının yattığı dile getiriliyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/akplivekillerdedurumunfarkinavardih87692.html
'Generaller YAŞ kararlarına tepki olarak istifa ettiler' iddiası84 izlenme
Koronavirüse yakalanan AKP'li vekilin oğluna ambulans uçak hizmeti!76 izlenme
Ankara'da neler oluyor? SES Ankara Şubesi'nden flaş açıklamalar!83 izlenme
Davet usulüyle yapılan ihalelerin aranan ismi: AKP'li belediyenin 'şark köşesi' ihalesi AKP'liye gitti41 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında firari Umut Altaş'ın ağabeyi Sidar Altaş'ın görüntüleri dosyaya girdi! Abla Aygül Doku'dan ilk açıklama35 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 7.377'ye, vaka sayısı 299.810'a yükseldi!77 izlenme
Memurun 4 aylık kaybı 15 bin 670 lira29 izlenme
Gülhane Parkı’nda gizlice kadınların fotoğrafını çeken kaçak göçmeni, bir kadın fotoğrafının çekildiğini fark ederek yakaladı! 'Sil şunları'117 izlenme