Yeni sistemde Meclis’in tamamen etkisizleşeceğini düşünen bazı AKP'li milletvekillerinin, belediye başkanlıklarına hazırlık yaptığı iddia edildi. 2019 yerel seçimleri için aday olmak isteyen vekillerin "Önümüzdeki dönemde Meclis’te olmanın çok bir anlamı olmayacak. Vekillerin bir işlevi kalmayacak" ifadesini kullandıkları öğrenildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP'li yöneticilerin, 2019 yılında yapılacak seçimlerle birlikte uygulamasına başlanacak yeni sistemle “Meclis’in çok daha güçlü ve etkin olacağı” söylemine karşın pek çok AKP'li milletvekili, aynı şekilde düşünmüyor.
"VEKİLLERİN BİR İŞLEVİ KALMAYACAK"
Yeni sistemde Cumhurbaşkanı’nın kararnameler çıkaracağı, bakanların dışarıdan atanacağına dikkat çeken bazı AK Partili vekiller, “Önümüzdeki dönemde Meclis’te olmanın çok bir anlamı olmayacak. Vekillerin bir işlevi kalmayacak. Bırakın talepleri iletmeyi, bakanları Meclis’te bile görmek mümkün olmayacak” diyerek seçimlerde aday olmayacaklarını dile getiriyor. Bazı vekiller de, parlamento üyesi olmak yerine belediye başkanı olmanın daha önemli olacağını belirterek, belediye başkan adaylığı için kulis yapıyor.
2019'DA YENİ SİSTEM UYGULANACAK
AKP’de önceki yıllarda belediye başkanlığı için 3 döneme takılan ve tekrar milletvekili adayı olamayacak isimlerin adaylığı gündeme gelmiş, hatta Mart 2014’te Başbakan Binali Yıldırım İzmir, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay, eski Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep, Enver Yılmaz Ordu’dan aday olmuş, Şahin ve Yılmaz belediye başkanlığını kazanmıştı. Bu dönem ise milletvekillerinin 3 dönem engeline takılmamasına karşın belediye başkanlığına aday olmak istemesi ve 2019 seçimlerinde yeniden milletvekili aday olmak istememesinin altında 2019 seçimleriyle birlikte yeni sistemin uygulanmaya başlanacak olmasının yattığı dile getiriliyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/akplivekillerdedurumunfarkinavardih87692.html
AKP Yüzyılı'ndan manzaralar! Ekmek, simit ve fatura derken çay bile 'askıya' düştü28 izlenme
Fatih Altaylı, RTÜK Başkanına ağzına geleni söyledi27 izlenme
Beklenenden erken geldi: Biraya zam!80 izlenme
Özel'den Aile Bakanı'na kreş tepkisi: "Nasıl yüzümüze bakacaksın"26 izlenme
Murat Çalık cezaevinden yazdı: "Kaç kez terleyip kuruduğumu hatırlamıyorum"25 izlenme
Yavuz Oğhan'dan canlı yayında bomba Veyis Ateş iddiası! 'Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istemiş'160 izlenme
Bankalarda dolar ve euro krizi! Ödeme yapılamıyor!225 izlenme
İbrahim Tatlıses: Rıza Sarraf'ı evladım gibi severim!395 izlenme
CHP'li Polat Meclis'e taşıdı: 10 yılda 700 milyon TL harcandı, kaderine terk edildi
Vatandaşın enflasyon tepkisi: Çarşıda pazarda hissettiğimiz ‘açlık’
Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'den 17-25 Aralık'tan sonra 'FETÖ ile görüştü' itirafı!
Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi aralandı