“Muhtelif Ebatlarda Saat Alımı İşi” adı altında mart ayında açılan ihalenin sözleşmesi imzalandı. 40 bin adet duvar saati, 200 bin adet buzdolabı saati alımını kapsayan ihaleyi, Tempo Elektronik Promosyon Saat ve İnşaat San. Tici. Ltd. Şirketi, 7 milyon 40 bin TL’ye üstlendi. Firmanın ortakları arasında Alparslan Esen ve İbrahim Esen yer alıyor.
AKP’li Ümraniye Belediyesi geçtiğimiz yıl 8 ve 27 Aralık tarihlerinde de iki farklı ihale ile saat alımı yapmıştı. 350 bin ve 370 bin TL’lik ihaleleri de Tempo Elektronik firması almıştı. AKP’li Başakşehir Belediyesi ise, Aralık 2019’da aynı firmadan 283 bin 800 TL buzdolabı saati alımı yapmıştı.
Ümraniye Belediyesi, ihalenin amacını teknik şartnamede şöyle açıklıyor:
“Esnaf, STK, muhtarlık, dernekler vb. ziyaret esnasında,
Mobil araçlara gelen vatandaşlarımıza,
Vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederken,
Özel gün ve haftalardaki organizasyonlarda,
Hizmet binamızdaki iletişim merkezimize gelen vatandaşlara,
Bu ihtiyaç duyulan alanların dışında idarenin uygun bulacağı diğer sosyal projelerde dağıtılmak üzere malzeme alımı amaçlanmaktadır.”
Duvar saatinin yaklaşık bir kilogram ağırlığında, 40 santimetre çapında ve 4,5 santimetre kalınlığında olması istenen teknik şartnamede ayrıca şöyle deniyor:
“Duvar saatinin iç kısmında yukarıda kurumsal logolu Ümraniye Belediyesi, altta İsmet Yıldırım Ümraniye Belediye Başkanı yazısı olmalıdır. Yaklaşık 120 gram olması istenen buzdolabı saatlerinin çapı ise yaklaşık 10 santimetre olacak. Arkasında 3 adet mıknatıs bulunması istenen buzdolabı saatlerinin içinde de belediyenin adı ve Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın adının yazılması istendi.”
Tele1
Eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık tutuklandı32 izlenme
Skandal! AKP’li vekilin oğlundan koronavirüs testi satışı!116 izlenme
Eski TÜİK Başkanı yenilere isyan etti: "Hiç utanmıyor musunuz!"117 izlenme
SGK'nın bütçe açığında dikkat çeken artış!121 izlenme
Kahramanmaraş'taki katliamın ardından Ayser Çalık Ortaokulu kapatılıyor!35 izlenme
Özgür Özel'den gizli tanıklarla ilgili çarpıcı iddia: CHP’den İBB iddianamesi sonrası gövde gösterisi35 izlenme
Pazara ateş düştü! "Etiketleri görünce aklım başımdan gidiyor…"67 izlenme
Sedat Peker bu sefer de Cumhurbaşkanlığı'ndaki ismi ifşa etti!89 izlenme
Korkunç cinsel istismar iddiası: 4 zanlı serbest bırakıldı!
Şoke eden sözler! ‘’İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum tayin ediliyor’
Erdoğan altında kendi imzası olan Resmi Gazete kararını böyle yalandı!
Esad, İstanbul’da ölü bulunan İngiliz ajanla ilgili konuştu! "Çok şey biliyordu"