“Muhtelif Ebatlarda Saat Alımı İşi” adı altında mart ayında açılan ihalenin sözleşmesi imzalandı. 40 bin adet duvar saati, 200 bin adet buzdolabı saati alımını kapsayan ihaleyi, Tempo Elektronik Promosyon Saat ve İnşaat San. Tici. Ltd. Şirketi, 7 milyon 40 bin TL’ye üstlendi. Firmanın ortakları arasında Alparslan Esen ve İbrahim Esen yer alıyor.
AKP’li Ümraniye Belediyesi geçtiğimiz yıl 8 ve 27 Aralık tarihlerinde de iki farklı ihale ile saat alımı yapmıştı. 350 bin ve 370 bin TL’lik ihaleleri de Tempo Elektronik firması almıştı. AKP’li Başakşehir Belediyesi ise, Aralık 2019’da aynı firmadan 283 bin 800 TL buzdolabı saati alımı yapmıştı.
Ümraniye Belediyesi, ihalenin amacını teknik şartnamede şöyle açıklıyor:
“Esnaf, STK, muhtarlık, dernekler vb. ziyaret esnasında,
Mobil araçlara gelen vatandaşlarımıza,
Vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederken,
Özel gün ve haftalardaki organizasyonlarda,
Hizmet binamızdaki iletişim merkezimize gelen vatandaşlara,
Bu ihtiyaç duyulan alanların dışında idarenin uygun bulacağı diğer sosyal projelerde dağıtılmak üzere malzeme alımı amaçlanmaktadır.”
Duvar saatinin yaklaşık bir kilogram ağırlığında, 40 santimetre çapında ve 4,5 santimetre kalınlığında olması istenen teknik şartnamede ayrıca şöyle deniyor:
“Duvar saatinin iç kısmında yukarıda kurumsal logolu Ümraniye Belediyesi, altta İsmet Yıldırım Ümraniye Belediye Başkanı yazısı olmalıdır. Yaklaşık 120 gram olması istenen buzdolabı saatlerinin çapı ise yaklaşık 10 santimetre olacak. Arkasında 3 adet mıknatıs bulunması istenen buzdolabı saatlerinin içinde de belediyenin adı ve Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın adının yazılması istendi.”
Tele1
Resmi Gazete'de yayımlandı: Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silindi53 izlenme
Ekrem İmamoğlu, yapay zekâ ile seslendi: "O sarayında çatlasın, ben 12 metrekarede öyle özgürüm ki..."24 izlenme
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 271.705'e, can kaybı da 6.417'ye yükseldi!114 izlenme
AKP’li Metiner Erdoğan’a kötü haberi verdi: "Reis’e ölümüne bağlı insanların bile tercihleri gözle görülür biçimde farklılaştı"47 izlenme
CHP sonuçlara itiraz etmişti: İşte Hatay'daki son durum111 izlenme
AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'sözde Kürdistan şehitleri’ için saygı duruşunda !188 izlenme
Hayaldi gerçek oldu: Numaratörlü ucuz et kuyruğu!50 izlenme
İnan Güney tutuklanmadan önce o dosyayı masasına koymuş!20 izlenme