AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, çıplak arama iddialarını reddederek "O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez" diye konuştu.
AKP'li Özlem Zengin, Meclis'te gündeme gelen çıplak arama iddialarına yanıt verdi. İddiaları sert bir dille reddeden Zengin, "Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size ve o kadınlara bir aferin geldi" ifadelerini kullandı.
Zengin, "Vakti zamanında bu başörtüsü yasakları varken, malum FETÖ'cülerin başındaki adam ne demişti, "Başörtüsü füruattır" demişti. Sonuna kadar baltalamıştı. Şimdi ne kadar hapisanedeki FETÖ'cü kadın varsa başörtüsü savunucusu olmuşlar. Ben AK Parti Grup Başkanvekiliyim, FETÖ'cülerin malzemesi değilim" dedi.
"Demek isteniyor ki, bir sürü başörtülü kadına bu iğrençlik yapılıyor ve Özlem Zengin buna müsaade ediyor. Siz bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Bu yetmiyor, ne kadar yurt dışına kaçmış FETÖ'cü varsa, beni Twitter'dan etiketleyerek haber paylaşıyor" diyen Zengin, "Ben bir avukatım ve hukuk kaidelerinin ne olduğunu iyi bilirim. Bütün hukuki mevzuatın yanlış uygulaması olabilir, hayatın içinde vardır. Hukuka uygun olarak yapılmıyorsa ben itirazın karşısında sonuna kadar varım. O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Görüntülerle ispatlandı. Bakan Yardımcısı gitti ilan etti. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size bir aferin geldi" diye konuştu.
BAŞINI AÇTIRDIKLARINI 20 YIL SONRA AÇIKLAMIŞ
Sözleri büyük tepki çeken AKP'li Zengin'in, avukatlık yemininden yıllar sonra yaptığı açıklama sosyal medyanın gündemine oturdu.
Videoda, hayatında ilk kez avukatlık yemininde başını açtığını söyleyen Zengin, "Yıllardır başımı örtüyorum. Bir gün başımı açtım. Bu yemin ettiğim andı. Hiç bu kadar üzüldüğümü, bu kadar aşağılandığımı ve bu kadar kırıldığımı hatırlamıyorum. Orada insanlar gururla söylemek istediklerini söylediler. Ben kafamı kaldırıp hiç kimseye bakamadım." ifadelerini kullanıyor.
VEKİLLERDEN BÜYÜK TEPKİ
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in bu ifadeleri büyük tepki topladı.
CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Kadın milletvekili olarak bu kadın milletvekilinden utandım. O söylemeye utanmadı" dedi.
'KADIN MİLLETVEKİLİ OLARAK BU KADIN MİLLETVEKİLİNDEN UTANDIM, O SÖYLEMEYE UTANMADI'
CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Yaklaşık 20 yıl sonra 'Avukatlık yemininde başımı açtığım için kafamı kaldıramadım' diyen Özlem Zengin TBMM'de, Çıplak aramaya maruz kalan 'namuslu' kadın bunu söylemek için 20 yıl beklemez. Kadın milletvekili olarak bu kadın milletvekilinden utandım. O söylemeye utanmadı.” dedi.

'AKP, KADINLARI AYRIŞTIRIYOR'
HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, “Biz AKP kadınları ayrıştırıyor, kendi 'makbul' kadınını yaratmak istiyor derken tam da bunu kast ediyorduk.

AKP'Lİ ÖZLEM ZENGİN'DEN YANIT
Bu sözleriyle sosyal medyada gündem olan Özlem Zengin, Twitter hesabından mesaj paylaştı.
AKP'li Zengin, "Tokat yolundayım... TT olmuşum yine... Beni duyan var mı bilmiyorum. Ama ümitliyim duyan anlayan yeter diyenler olucaktır. Karlı yollar şahit..." ifadelerini kullandı.

http://www.krttv.com.tr/gundem/akplizengininyillaroncekisozleriortayaciktih64765.html
AKP’den CHP’ye geçen belediye TÜGVA’ya verilen binayı geri aldı!25 izlenme
Merkez Bankası ilk kez uyardı: 2025'te kira artışı şoke edecek21 izlenme
İmamoğlu'nun hesabına erişim engeli isteyen avukatın kendisi de boykotçuymuş24 izlenme
İran’da güvenlikerin “uygunsuz başörtüsü” muamelesine isyan eden üniversite öğrencisi kadın kampüste çamaşırlarıyla gezdi, gözaltına alındı!17 izlenme
Yine yoksulluk intiharı! 2 çocuk babası kamyon şoförü intihar etti259 izlenme
Vatandaşın isyanı 'Evet' diyenler melek 'Hayır' diyenler şeytan, bunu emreden baştaki reis de Allah mı demeye getiriyorsunuz !'534 izlenme
Bursa'da ormanlar yanarken Vali koltuğuna Bilal Erdoğan oturmuş!13 izlenme
Eski AKP’li yönetici, AKP’li belediyenin ihalelerinin abonesi oldu!62 izlenme
Datça’da orman yangını! Durdurulamıyor!
Soylu, rüşvet ve Anka Park sorularına kaçamak yanıt verdi! ‘306 gün sonra bu yanıtı mı buldunuz?’
Erdoğan'ın AKM'ye ilişkin sözlerine büyük tepki: Çatlamak patlamak yok; Atatürk ve Cumhuriyet var!
Sazlıbosna’dan AKP’ye ihale kanalı