Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde halka üzerine AKP mührü basılmış çok sayıda oy pusulası dağıtıldığı öne sürüldü. İddialara göre kadın kolları vasıtası ile seçmenle temasta bulunan AKP’liler, anlaşma sağladıkları bir marketler zincirine ait hediye çeklerini halka dağıttı. Bunların ön vaat olarak sunulduğu belirtilirken, çok sayıda hediye çeki görüntülendi.
Birkaç hafta önce, iktidarın tarım politikaları nedeniyle mağdur olan, tütün ekmesine izin verilmediği için borçlanan ve kendisini yakmak isteyen çiftçi ile gündeme gelen Doğanşehir, yeni bir tartışmalı olaya sahne oldu. Birgün'den Erk Acarer'in haberine göre ilçede halka önce hediye çekleri dağıtıldı. Kadın kolları vasıtası ile seçmenle temasta bulunan AKP’liler, vatandaşalra hediye çeki dağıttı. Bunların ön vaat olarak sunulduğu belirtilirken, çok sayıda hediye çeki görüntülendi. Seçmene rüşvet olarak hediye çeklerini dağıtıldığının ifade edildiği söz konusu haber aynen şöyle devam ediyor:

MÜHÜRLÜ ZARFI AT, BOŞU GETİR, PARAYI AL
Malatya’da AKP’nin kurduğu sistemin kadın kolları ile aktif hale getirildiği belirtildi. İddialara göre; Esentepe ve Karşıyaka mahallelerinde, 400500 civarı sahte oy pusulası ve hediye çeki dağıtıldı. Adresleri muhtarlar belirledi. AKP’liler önce seçmen ziyareti yapıyor, ardından seçmene rüşvet olarak hediye çeklerini dağıtıyor. Bu arada halkın eğilimi ölçülüyor. Teklif edilecek ‘oy sahtekârlığı’ ile ilgili verilebilecek tepkiler değerlendiriyor. AKP’nin seçim çalışmalarını yürütenler, sorun çıkmayacağını anladıklarında, önceden mühürlenmiş oy pusulalarını seçmene veriyor. Bu zarfı sandığa atıp, seçimden sonra boş olanı getirecek olana para vaat ediliyor. Böylece seçmenin AKP’ye oy vereceğim deyip, başka bir partiye oy verme olasılığı önlenmeye çalışılıyor.
Doğanşehir’de olanlar yurttaşların dikkatinden kaçmadı. Hem hediye çekleri hem de önceden AKP’ye basılmış mühürlü oy pusulalarını kayıt altına aldı. Bir yurttaş, “Bu kadar da olmaz, sahtekârlığın da bir sınırı var. AKP, seçimi kazanamayacağını anladı, her zaman ki gibi yeni yollar arıyor, bunları da hayasızca geliştiriyor ancak her şeye rağmen kazanamayacaklar” ifadesini kullandı.

Fuat Avni’ye müebbet hapis cezası64 izlenme
Mehmet Şimşek'e kötü haber: Kimse kabul etmiyor!35 izlenme
Muharrem İnce'den Erdoğan'a müthiş kapak 'İstersen gel bir de Sevim Tanürek cinayetini araştıralım !'4485 izlenme
Fatih Faruk Özer: Interpol’ün aradığı 30’uncu Türk116 izlenme
Diyanet'te Halil Konakçı krizi: Safi Arpaguş üç aydır raporu bekletiyor9 izlenme
TÜGVA'ya 10 okul tahsis edildi!34 izlenme
AKP'nin yeşil topları ile terör örgütü PKK nerede buluştu? Konu: Kemalizm107 izlenme
Reuters: Kanada, Türkiye'ye İHA parçaları satmaya devam edecek19 izlenme
AKP'nin İBB hamlesinden saatler önce 'İstanbul hazır' diye afiş yaptılar ama Edirne'deki caminin fotoğrafını koydular!
Sinan Ateş cinayetinde kullanılan iki araç cinayetten sonra Ülkü Ocakları’nın önünde çekilen fotoğrafta görüldü
İBB Başkan Vekili seçiminde şaşırtan detay: Cumhur İttifakı üyesi CHP'ye oy vermiş!
Sapığın uçağı 9 kez Türkiye'ye gelmiş! Epstein'e ait uçakta seks partileri mi yapıldı?