TEMA Vakfı, Kirazlı Altın Madeni için kesilen ağaç sayısına ilişkin tartışmaları yanıtladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Söylendiği gibi 195 bin değil, 13 bin ağaç kesildi" derken, TEMA Vakfı, kesilen ağaç sayısını ağaçların çapına bakmaksızın, mevzuattaki ağaç tanımına uygun olarak hesapladı. Buna göre toplam bin 997 hektarlık maden sahasının ve 600 hektarlık ÇED izinli alanının sadece 204 hektarlık kısmında en az 195 bin ağaç kesildi.
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar TEMA Vakfı’na sorularımızı cevaplayan resmi bir bilgi ulaşmadı. Diğer yandan sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada madene ait onaylı ÇED sahasında kesilen ağaç sayısının 13.400 adet olduğu belirtildi. Bu aradaki farkın netleşmesi için 'Kirazlı altın madeni projesi için onaylanan ÇED alanının 204 hektarlık kısmında 08 cm, 820 cm ve 20 cm üzerindeki çaplarda kaç adet ağaç kesilmiştir?' sorumuza ilgili makamlarca yanıt verilmesini istiyoruz. Sorumuzu 800.000’i aşkın gönüllümüz ve imza kampanyamızı bugün itibarıyla imzalayan 500.000 kişi adına yöneltiyoruz” dedi.
Ataç, "Mevzuatta, en az sekiz metre ve daha yukarı boy yapabilen kökü, gövdesi, tepesi olan, odunsu bitkiler, yaşı, çapı ne olursa olsun ağaç olarak tanımlanıyor. TEMA Vakfı, kesilen ağaç sayısını ağaçların çapına bakmaksızın, mevzuattaki ağaç tanımına uygun olarak hesapladı. Buna göre toplam 1.997 hektarlık maden sahasının ve 600 hektarlık ÇED izinli alanının sadece 204 hektarlık kısmında en az 195.000 ağaç kesildi. Ayrıca konu TEMA Vakfı tarafından 1 Temmuz itibariyle resmi olarak gündeme getirilmiş olmasına rağmen kesimler halen devam ediyor" diye konuştu.
https://halktv.com.tr/gundem/akpnin13bindedigikesilenagacsayisinitemaacikladi401215h
Kazdağları'nda katliam yapan Kanadalı şirket Türkiye’den 1 milyar dolar tazminat istedi!34 izlenme
Konya Büyükşehir Belediyesi taşınmazları satışa çıkardı: İlki peşin 47 ay taksit!57 izlenme
Erdoğan'ın hazır kuvvetlerine sert tepkiler yağıyor!193 izlenme
Gurbetçi kadın ‘vatanımda olmalıyım’ diyerek geldi ‘Dayanamıyorum artık’ diyerek Almanya'ya geri dönüyor36 izlenme
Yapay zeka şirketi OpenAI'nin kurucusu Sam Altman neden kovuldu?33 izlenme
İzmir'de kuryeler itfaiye ekiplerine su ve ayran taşıdı42 izlenme
Bilal Erdoğan Rusya’ya babası olmadan gidiyor176 izlenme
Bir vatandaş AKP İlçe Başkanlığı'na Coca Cola dökerek AKP'nin İsrail politikasını protesto etti33 izlenme
İmamoğlu ‘Kentsel Gelişim Çözümleri’ni açıkladı
CHP'li Zeybek'ten çarpıcı 'borsa' açıklaması: "Yargı eliyle spekülasyon ve silkeleme"
AKP Genel Merkezi'nin talimatıyla, partililerin her hafta Kovid-19 testi yaptırmasının zorunlu olduğu ortaya çıktı!
İktidar yandaşı Cem Küçük canlı yayında asgari ücreti açıkladı