6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ilk saniyelerinde yıkılan Ezgi Apartmanı ile ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. Binanın fenni mesulü Mehmet Tekin’in tutuklandığı, müteahhidi Yakup Aktaş’ın da yaşı nedeniyle adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı soruşturmada görevlendirilen bilirkişi tarafından, zemin katta bulunan pastanenin 40 santimetre çapındaki kolonunun kesildiği tespit edildi.
Ezgi Apartmanı’nın alt katında ise MÜSİAD Başkanı Sami Kervancıoğlu’nun sahibi olduğu Kervan Pastanesi bulunuyordu. Binanın yıkılmasına ilişkin Karadeniz Teknik Üniversitesi de bir rapor hazırladı.
Raporda, statik proje müellifi, yapım sorumlusu müteahhit, fenni mesul, Kervan Pastanesi’nde yapılan izinsiz ve/veya projesiz tadilatlardan sorumlu kişiler asli kusurlu, belediyenin ilgili birimindeki yapı ruhsatlarında proje kontrollerinden sorumlu kişiler, belediyenin yapı kontrol birimi ve yapı kullanma izin belgesi düzenlenmeden önce binayı kontrol etmekle görevli kişiler tali kusurlu bulundu.
AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un firari Kervancıoğlu ile fotoğrafı ortaya çıktı. Gazeteci Timur Soykan’ın paylaştığı fotoğrafa Soykan, “Murat Kurum AKP İstanbul adayı olmuş. İlk sözü İstanbul ve deprem olmuş. Aşağıdaki fotoğrafta 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasından sorumlu olan eski Kahramanmaraş MÜSİAD Başkanı Sami Kervancıoğlu ile. Sami Kervancıoğlu firari. Onu yakalamakla işe başlasın” notunu düştü.
Tele1
LeMan'dan olay yaratacak Berat Albayrak kapağı!73 izlenme
Ankara Mimarlar Odası'ndan sarayı boşaltın çağrısı: “Devleti temsil eden birisinin kaçak bir yerleşkede oturuyor olması..."103 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun sözcüsü için 'çift maaş' iddiası18 izlenme
Engin Altay çok sert konuştu: "Bu tam anlamıyla bir kepazeliktir"218 izlenme
İliç'te toprak altında kalan işçi, oğlunu eşine emanet etmiş55 izlenme
Corona uyarısı yapan ve susturulmak istenen doktora da virüs bulaştı!191 izlenme
Muharrem İnce’den tarihi binayla ilgili sert açıklama!92 izlenme
Sirkeci-Harem feribotuna yüzde 30 zam!186 izlenme
Her yerde torpil, her yerde kayırma, her yerde particilik: Son skandal mülakatlarda ortaya çıktı!
Kahramanmaraş depremini anlatırken Malatya depremine yakalandı
Ankara’da 100. Yıl Mahallesi İlhan Erdost Parkı’na “Barınamıyoruz” diyerek çadır kuran 7 üniversite öğrencisine gözaltı!
Erdoğan’dan ‘israf araçları’ açıklaması