Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum ataması sonrası, CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin açıklama yaptı.
Sosyal medyada konuşulan "Kayyum sırası İstanbul ve Ankara'ya geliyor" yorumlarını duyduklarını belirten Tekin, parti toplantısından sonra açıklama yapacaklarını belirtti.
Türkiye Gündemi'nden Müşerref Seçkin'e konuşan CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, "Ankara ve İstanbul için böyle bir hazırlığın olduğunu duyduk. Partimizin toplantısından sonra daha net birşeyler söyleyebiliriz" dedi.
NE OLMUŞTU?
Bu sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden alındı. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Mızraklı, Türk ve Ertan'ın "terör örgütleriyle iltisakirtibatı olduğu", "terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunduğu" söylendi.
https://www.birgun.net/haber/gurseltekinistanbulveankarakulagimizageliyor265393
Rus ordusu, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki direnişin sembolü olan Azovstal fabrikasını vurdu!71 izlenme
“Muharrem bebek” soruşturmasında skandal karar: Hiçbir görevli sorumlu değildir!213 izlenme
İsrail Yemen'i de vurmaya başladı!27 izlenme
Şirketlere kıyak devam ediyor: Sayıştay, şehir hastanelerindeki usulsüzlükleri gözler önüne serdi25 izlenme
Emniyetin töreni mi AKP’nin töreni mi? İlçe başkanı polise rütbe taktı!26 izlenme
TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında AKP ve CHP Milletvekilleri arasında kavga çıktı25 izlenme
Çanakkale Deniz Savaşları'nın kahramanı Cevat Çobanlı'yı bilir misiniz? ''Batmaz'' denilen düşman zırhlılarını kağıt gibi nasıl batırdı!65 izlenme
Türkiye'ye ait yangın söndürme uçağı Hırvatistan'da düştü: Pilot şehit oldu24 izlenme