AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, yandaşlarına daha çok rant dağıtabilmek için 16 yılda 186 kez Kamu İhale Yasası’nı değiştiren kendi partisi değilmiş gibi “ihalede şeffaflık”tan dem vurdu.
AKP Çankaya Belediye Başkan Adayı Amber Türkmen’le birlikte bir otelde düzenlenen Sivaslılar Buluşması’na katılan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, “ömrünün belediyecilikle ve şehircilikle geçtiğini” belirtip, belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği uygulamalara değindi.
Belediyelerin bütçe ve ihaleleriyle ilgili süreçlerine işaret eden Özhaseki, “Kaç lira bütçesi var buranın, bu sene hangi ihale yapılacak, o ihaleye kimler giriyor, yüzde kaç kırım veriliyor ve alıyor, bunu herkesin bilmesi lazım” dedi.
Özhaseki, “Niye belediyeler hala bütçeleri ne kadar, yatırım bütçesi ne kadar, burada hangi ihalelere öncelik veriliyor, bu ihaleleri kimler alıyor, yüzde kaç kırımla alınıyor söylemezler, merak ediyorum. Belediye başkanlığımda 15 sene boyunca o ihale salonlarını canlı internetten yayınlamış bir arkadaşınızım. Orada bütçe var, bu bütçe sizin. Onu kullanma hakkını siz bana veriyorsunuz. Sizin paranızı kullanırken ben size niye hesap vermeyeceğim, böyle bir şey olabilir mi? Kaç lira bütçesi var buranın, bu sene hangi ihale yapılacak, o ihaleye kimler giriyor, yüzde kaç kırım veriliyor ve alıyor, bunu herkesin bilmesi lazım.” diye konuştu.
Özhaseki, metro hattı gibi projelere belediye bütçelerinin tek başına yetmeyeceğini, dünyadaki bütün metropollerde bu tip çalışmaların hükümetle işbirliği içerisinde yapıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Bir taraftan her gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne laf atacaksınız, ağza alınmadık hakaretler edeceksiniz, elini sıkmamak için arka sokakları dolaşacaksınız. Peki metroyu nasıl yaptıracaksınız, bana söyler misiniz? Altın klozet de altın klozet… Haftada üç gün oradayım, bu çalışmalardan dolayı. Bir tane bile ne altın ne de sarıya boyanmış bir şey gördüm. Herkesin evinde kullandığı ne ise o, günahtır vallahi. Çok sade bir Cumhurbaşkanlığı ofisi var.”
Özhaseki, çeşitli ülkelerde gördüğü Cumhurbaşkanlığı makamlarına işaret ederek, “En sade Cumhurbaşkanlığı makamı bizim Cumhurbaşkanımızın makamı. Sadece silüet, mimari tarz olarak Selçuklu’yu anımsatsın diye bir tarz verilmiş orada. O mimari tarz var, onun dışında içeride çok sade.” diye konuştu.
https://gazetemanifesto.com/2019/ozhasekialtinklozetdealtinklozetcumhurbaskanligikulliyesinelafatarsanizmetroyunasilyaptiracaksiniz238077/
İBB’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gerici Akit’i rahatsız etti!114 izlenme
Depremzedelerin çadırlarını su bastı!96 izlenme
Son ankette sürpriz sonuçlar: Erdoğan'a şok!57 izlenme
Bakan Koca: Salgında tekrar şiddetlenme yaşıyoruz85 izlenme
Emekli zammında masada iki formül var: En düşük maaş 10 bin lira olabilir33 izlenme
Sarı Yelekliler dünyaya yayılıyor139 izlenme
Emekliden 'pazar' eylemi: "Kiraza da kilit vurmuşsunuz. Bari 2 tanesini hediye et de kulağıma küpe olsun sandıkta"11 izlenme
CHP'den YSK'ya çok sert tepki: Başkan ve müdürlerin kusuru yok ise...59 izlenme
İçişleri Bakanlığı engellemek istemişti: 10 günde 7 milyonu geçti!
Sinan Çetin'in salgın fırsatçılığı! Halka açık yola duvar ördü!
Eren Erdem açıkladı: "Özgür Özel’in açıklaması sonrası Emin Şen İçişleri Bakanlığı sitesinden kaldırıldı"
Teğmen Mehmet Ali Çelebi, canlı yayında din tüccarı sahtekârları bakın nasıl perişan ediyor !