CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Bursa Çevre Otoyolu’nun özelleştirilmek istendiğini ileri sürdü. Yolun ücretli hale gelmesi durumunda geçiş ücretinin 113 TL’ye çıkacağını belirten Yavuzyılmaz, söz konusu planı “Bu özelleştirme planı, soygun planıdır!” ifadeleriyle değerlendirdi.
Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “14.KGM Bölge Müdürlüğü Bursa Çevre Otoyolu 2026 Yılı Yapım İşleri İhale İdari Şartnamesi İhale Sözleşme Tasarısı”nı paylaşarak 2026 yılında yapılan ihalelere özelleştirme maddesi eklendiğini tespit ettiklerini ifade etti.

Açıklamasında, “Tüm Bursalıların ve yolu Bursa’dan geçenlerin dikkatine. AKP şimdi de gözünü Bursa’daki ücretsiz otoyollara dikti!” diyen Yavuzyılmaz, “14.Karayolları Bölgesindeki, kamunun ücretsiz olarak işlettiği Bursa Çevre Otoyolu ile ilgili; 2026 yılında yapılan ihalelere ‘Özelleştirme maddesi’ eklendiğini belgesiyle tespit ettik.” ifadelerine yer verdi.
Yavuzyılmaz, “YapİşletDevret modeli otoyolların fiyat tarifeleri baz alındığında; Özelleştirildikten sonra Bursa Çevre Yolundaki araç geçiş ücreti Gemlik Ayrımı ve İnegöl Ayrımı arası 113 TL olacak” açıklamasında bulunurken “Bu özelleştirme planı, soygun planıdır!” dedi.
Söz Bursa Çevre Otoyolu’nun uzunluğunun, bağlantı yolları dahil toplam 34 kilometre olduğuna dikkat çeken Yavuzyılmaz, 2025 yılında yoldan 11 milyon 417 Bin adet aracın geçtiğini belirtti.

“Bursa Çevre Yolunun 2026 itibariyle özelleştirilmesi gerçekleşirse şirket, bu otoyolları, YapİşletDevret modeliyle yapılan otoyolların ortalama kilometre başına araç geçiş fiyatlarıyla işlettiğinde; şirketin bir yılda vatandaştan tahsil edeceği geçiş ücreti en az 958 milyon 754 bin lira olacak” ifadelerini kullanan Yavuzyılmaz, 25 yıllık özelleştirme sürecinde şirketlerin kasalarına 24 milyar liranın gireceğini ifade etti ve “Bunun adı soygundur!” dedi.
Deniz Yavuzyılmaz, açıklamasının devamında “Yolların maliyetini önce vatandaşa vergi yoluyla ödetip sonra bu yolları özelleştirip vatandaşa ücretli hale getirmek dolandırıcılıktır!” ifadelerini kullandı.

14. KGM Bölge Müdürlüğü Bursa Çevre Otoyolu 2026 Yılı Yapım İşleri İhale İdari Şartnamesi İhale Sözleşme Tasarısı’nda, “Genel Müdürlüğümüzce işletilmekte olan otoyollarda Özelleştirme ve işletme hakkının devrine ilişkin bir durumun ortaya çıkması halinde ihale sonucunda imzalanacak sözleşme/protokol kendiliğinden sona erecektir. Sözleşmenin/protokolün kendiliğinden sona ermesi durumunda Yüklenici, kesin teminat, kâr mahrumiyeti ve benzeri herhangi bir istekte bulunamaz.” ifadelerinin yer aldığı görüldü.
Beşiktaş, Cenk Tosun ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı49 izlenme
Çorlu tren kazası davasında flaş gelişme!81 izlenme
140 milyon dolara mal olmuştu, Yassıada yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Gruba devredildi69 izlenme
Marmara Denizi'nde batan geminin yeri tespit edildi54 izlenme
40 yaşındaki tesbihli savcı: "Ekrem'in zaten diploması yok"20 izlenme
İBB Başkanı İmamoğlu, evini yenilemekte zorlanan dar gelirli emeklilere verilen desteği duyurdu: "Yenileme maliyetinin %65’ni İBB olarak biz karşılıyoruz, ekstra 9 bin TL de kira desteği veriyoruz"47 izlenme
Ümit Özdağ'dan PKK iddiası: Sürecin nereye gideceğini açıkladı23 izlenme
Erdoğan 'Benim vatandaşıma 5 yıldızlı otel lüksünde hastaneler yakışır' Buyrun bu da görüntüleri !2165 izlenme
Aziz İhsan Aktaş davasında karar duruşması! Silivri'de bugün hüküm bekleniyor
Türkiye’yi ağaya kaldıran düğüne Mehmet Şimşek'ten inceleme
Bir çiftçinin daha banka borcu nedeniyle traktörü haczedildi! Sözleri yürek yaktı 'Hiç mi vicdanları yok'
Telefonlara çıkmıyordu, sessizliğini bozdu: "Erdoğan ile yarım saat görüştük…"