Rize'deki bir meslek lisesinin öğrenci, öğretmen ve velileri, 26 yıldır memur olarak görev yapan H.T.'nin bazı öğrencilere tacizde bulunduğunu iddiasıyla Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.
Gelen şikayetler üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü, H.T.'nin açığa alındığını duyurarak valilik tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.
YILLARDIR YAPILAN ŞİKAYET VE UYARILARA RAĞMEN
Öğretmenler tarafından okul müdürlüğüne 10 Haziran’da verilen dilekçede şu ifadeler yer aldı:
“Okul bünyesinde memur olarak çalışmakta olan H.T. isimli şahıs kız öğrencilerimize taciz boyutuna varan bedensel temaslarda bulunmakta olup yıllardır yapılan uyarı ve şikayetlere rağmen bu tavrını devam ettirmiştir.
Okulumuzun kız lisesi olması münasebetiyle öğrencilerimizin de dezavantajlı grupta olup var olan sevgi yoksunluklarının bu şekilde suistimal ediliyor olması okulumuzda çalışan biz öğretmenleri son derece rahatsız etmektedir.
Çocuk koruma kanunu ve ailenin çocuğa uygulayacağı şiddet nedeniyle öğrencimizin isminin saklı kalması koşuluyla ekte yer alan fotoğrafa istinaden H.T isimli memura gerekli cezai yaptırımların uygulanmasını talep edip, diğer kızlarımızın da bu şekilde tekrar eden muameleye maruz kalmamaları için biz öğretmenler gereğinin yapılmasını rica ediyoruz.”
AÇIĞA ALINDI
Konunun bazı sosyal medya platformlarında paylaşılmasının ardından Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şu açıklamayı yaptı:
"Lise personeli H.T. hakkında öğrencilere karşı maksadını aşan hal ve hareketlerde bulunduğuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze (25.06.2024 Salı günü) ulaşan şikâyet, müdürlüğümüzce değerlendirilmiş olup; aynı gün konuyla ilgili Valiliğimizce soruşturma başlatılmış ve bahse konu personel açığa alınmıştır. Konu Valiliğimizce takip edilmekte olup; gelişmelerle ilgili ayrıca Kamuoyu bilgilendirilecektir.”
Sözcü
Bilal Erdoğan’ın İslamcılarla ortak şirket kurduğu ortaya çıktı254 izlenme
CHP'nin Atatürk Anıtına çelenk koymasına İzmir'de izin var Ankara'da yok!85 izlenme
Kardeşinin şerefine ihale veren isim yeniden bakan yardımcısı oldu43 izlenme
Hayvancılık bitirildi ithalat başladı: Et ve Süt Kurumu sığır eti ithal edecek44 izlenme
Suç makineleri Türkiye'ye getirildi21 izlenme
Emekli Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı isyan etti: “Yüce Atatürk’e karşı bu utançtan kurtarın!”59 izlenme
Akit'in kafa nihayet bastı! "Sizin içkili yerde ne işiniz var?"6245 izlenme
Deprem bahane zam şahane! Bir zam daha geldi...57 izlenme
6 yaşındaki çocuğa istismarı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan hedef gösterildi!
Kızlarını sporcu, eşini idareci yapıp kılıfına uydurdu: "Götür koçum"
‘Amcam MHP ilçe başkanı’ demişti… İlçe Başkanı: Böyle bir akrabam yok!
Kanal İstanbul toplantısında, İBB temsilcisinin telefonuna el koyuldu!