35 turizm bölgesi ile kültür, turizm koruma ve gelişim bölgesinin iptalini içeren cumhurbaşkanlığı kararına göre, 30 turizm merkezi ile 10 kültür ve turizm koruma gelişim bölgesinin sınırları da değiştirildi. AKP’nin göz diktiği ve “Millet Bahçesi” adı altında betonlaştıracağı tartışılan, Salda Gölü de turizm merkezi statüsünden çıkarıldı.
‘Turizm merkezi’ statüsünden çıkarılan alanlar arasında Antalya, İzmir ve Aydın’ındaki merkezlerin de yer aldığı toplam 30 şehirdeki turizm merkezinin statüsü de değiştirildi.
Birgün’den dilek Yeğin’in haberine göre, yayımlanan karar ile Adana, Denizli, İzmir, Diyarbakır ve Muğla’daki beş kültür, turizm koruma ve gelişim bölgesi iptal edildi. Ülke genelindeki 30 turizm merkezi ile 10 kültür ve turizm koruma gelişim bölgesinin sınırları da değiştirildi. Sınırları değiştirilen merkezlerin bulunduğu kentlerden bazıları Antalya, Aydın, İzmir, Muğla ve Rize oldu. Muğla’da büyük bir alanı kapsayan ‘Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı’, Cumhurbaşkanlığı kararı ile ‘Turizm Merkezi’ ilan edildi. Turizm merkezi ilan edilen alanın sınırları değiştirildi. İzmir Alaçatı Turizm Merkezi’nin de sınırları değiştirilerek bölge, ‘İzmir Çeşme, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ statüsüne alındı.
Kararın turizm alanını ilgilendiren olası büyük değişikliklerin habercisi olduğunu belirten Avukat Mehmet Horuş, “Üst ölçekli plan kararlarını etkileyecek nitelikte değişiklikler yapılmış, ancak ilk izlenim endüstriyel faaliyetlere bir hazırlık yapıldığı sonucu doğuruyor” dedi.
“Doğal alanların koruma statüleri zayıflatılıyor” diyen Horuş, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün turizm alanı ilan edilen yerlere maden arama ruhsatı verebildiğinin altını çizdı. Horuş, değişikliklerin şirketler yönündeki pürüzleri gidermek için de yapıldığını söyledi.
Uşak Belediyesi’ne yönelik ikinci dalga: Çok sayıda isim gözaltına alındı30 izlenme
AKP’den hayal kırıklığına uğrayan emeklilere zam açıklaması158 izlenme
Yenilgiyi hazmedemeyen Ermeni sporcu, elini uzatan Azerbaycan Türk'ü karateciye yumruk attı!41 izlenme
17 yıllık ekonomik tablo: Türkiye'nin gerisindeki ülkeler Türkiye'yi geride bıraktı!101 izlenme
Prens William: Ortadoğu'daki çatışmalar mümkün olduğu kadar çabuk sona ermeli30 izlenme
Akademisyenlere kep değil sarık isteyen rektörün 5 fakültenin dekanlığını yaptığı ortaya çıktı!134 izlenme
İBB'nin 'Askıda Fatura' kampanyası 45 milyon TL'ye yaklaştı!50 izlenme
Emekli olduktan 3 gün sonra çalışırken öldü20 izlenme
'Annem karne hediyesi et aldı' haberine soruşturma
2 kardeş göçük altındayken namaz ve ihtiyaç molası veren AFAD ekibine sürgün!
İmamoğlu zehir zemberek sözlerle ekonomiyi kimin çökerttiğini açıkladı! “47 milyar TL zarar eden 2 kamu bankası bazı medya gruplarına 5 milyar TL reklam vermiş”
ABD, 22 yaşındaki Selin'i konuşuyor! Türkiye'nin gururu olmuştu, soruşturma başlatıldı