Uluslararası İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, cemevleri için müjde vermiş, “Cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunu meclis gündemine getirdik” ifadelerini kullanmıştı.
KOMİSYONA SEVK EDİLDİ
Soyer’in bu açıklamasının ardından cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planlarına işlenmesi konusu Büyükşehir Belediyesi'nin aralık ayı toplantısında gündeme gelmişti. Öneri, hukuk ve imar komisyonlarına sevk edilmişti.
AKP REDDETTİ
Gündeme Bakış’ın haberine göre, hukuk ve imar komisyonları öneriyi görüştü, AKP’li meclis üyeleri öneriye ret oyu verdi. AKP’li meclis üyelerinin, “Bu öneri yasaya aykırı. cemevlerini ibadethane olarak görme yetkisi belediyede değil. Bu yasa koyucuya ait bir görev. Bunun için de yasal bir düzenleme yapılması lazım” ifadelerini kullandığı aktarıldı.
CHP’NİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ
CHP'li meclis üyeleri ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin konuyla ilgili kararının olduğu, cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunda bir sıkıntı olmadığını belirtti. Öneri, CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.
Önerinin pazartesi günü gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında görüşülmesi bekleniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akpninretoyunaragmenizmirdecemevineibadethanestatusu5559224/
İsrail, hastanenin dibine füze attı43 izlenme
Müebbete çarptırılan komutan istinafta tahliye edildi118 izlenme
Özgür Özel Erdoğan'a meydan okudu: "Bir adım geri atarsam namerdim"26 izlenme
İmamoğlu tutuklandıktan sonra çarpıcı 'erken seçim' anketi50 izlenme
OGM'den tartışmalı ihaleye imza! Tartışmalı şirketten fahiş kiralama41 izlenme
10 bin doktor ayrıldı, sağlık alarm veriyor!62 izlenme
İBB iddianamesinin açıklandığı gün Özel'den dikkat çeken İmamoğlu mesajı22 izlenme
CHP'li vekil Mahmut Tanal, yandaş A Haber’in manipülasyonunu canlı yayında deşifre etti !2171 izlenme
13 vatan evladı şehit olmuş, Erdoğan ulusal yas ilan edeceğine parti kongresi yapıp gülüyor!
CHP'li iş insanı deyip açıklama yaptırdıkları isim AKP'li siyasetçi çıktı! İmar rantından da görevden alınmış
Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a sitem: Tek cevap yok
Mahalleliden evet sorusuna kapak gibi #Hayır yanıtı :D