Bugün, tarihimizdeki en önemli günlerden birisi. Kurtuluş Savaşı'nın taçlandırıldığı Lozan Antlaşması'nın 97. yıldönümü. Lozan Antlaşmasıyla, Türk'ün ölüm fermanı olan Sevr tarihe gömüldü...Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusudur. Öyle ki Lozan, Anadolu'nun parçalanmasını öngören Sevr Antlaşması'nı geçersiz kılmış ve Anadolu'daki Türk Birliği yeniden sağlanmıştır.
Sevr, Anadolu'yu parçalarken, Lozan'da Türk tarafı Mısakı Milli'ye uygun bir antlaşmayı kabul ettirmeyi başarmıştı.

Sevr Antlaşması'ndaki sınırları tamamen reddeden Lozan, günümüz Türkiye sınırlarını çizmekle birlikte Musul, Hatay ve Boğazlar meselesi daha sonra görüşülmek üzere ertelendi. Yunanistan'ın adalarda savaştan önceki yerleşimi ise tasdik edildi. İzmir İktisat Kongresi kararlarına uygun olarak, ülkenin ekonomik bağımsızlığını temin edecek şartlar yazıldı ve kapitülasyonlar reddedildi.

I. Dünya Savaşı'nda müttefikimiz olan Almanya, imzaladığı Versay Barışını yırtıp 10 yıl içerisinde yeni bir dünya savaşına girerken Lozan'ın günümüzde halen uygulamada kalması, bu antlaşmanın gerçekçi koşullar içerisinde ve Türkiye'nin menfaatleri yolunda imzalandığının bir göstergesidir.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ataturkolmasaydiayasofyadayoktuh41693.html
İstanbul'u kırmızı kütle vurdu! Gök gürültülü sağanak ve fırtına görüş mesafesini kısalttı: Uyarı anında geldi24 izlenme
CHP'li vekil Mahmut Tanal, yandaş A Haber’in manipülasyonunu canlı yayında deşifre etti !2173 izlenme
Meteoroloji uyardı: Yeni hafta yağışla başlayacak41 izlenme
Tartışma yaratan Başkentgaz’dan itibar oyunu!110 izlenme
Minguzzi'nin katilleri en geç 30 yaşında serbest kalacak!24 izlenme
Hami Holding'in Türk vatandaşlığı reklamı sosyal medyada olay oldu!151 izlenme
Fon krizinde paraların gittiği gizli adresler deşifre oldu! Fonzedelerin gözü Cevdet Yılmaz'da21 izlenme
AKP'li fonzi Sayan ana parayı kendisine sakladı: Kalanı iade etti!22 izlenme
Murat Çalık 18 kg vermişti, sağlık raporuna rağmen cezaevine geri gönderildi
Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı ikinci mektup ortaya çıktı!
Facianın yaşandığı maden ocağının sahibi AKP'den aday adayı oldu
Berat Albayrak 'Türkiye Varlık Fonu'ndaki koltuğundan vazgeçmiyor!