Türkiye İş Kurumu’na yönelik Sayıştay 2018 Yılı Denetim Raporu’nda, seçim döneminde artış yaşanan, kısa süreli gelir getirici iş olarak “muhtaç” kişilerin faydalanacağı ifade edilen Toplum Yararına Program’dan (TYP) gelir getirici başka bir işte çalışanların da yararlandırıldığı yer aldı.
Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in haberine göre, geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde alımları yoğunlaşan, yurttaşların yaklaşık dokuz aylık geçici iş sahibi olmalarını sağlayan TYP’yi inceleyen Sayıştay denetçileri, kanunen gelir getirici bir işe sahip olmayan yurttaşların çalıştırılması gereken işlerde milyonlarca işsize karşın gelir sahibi olanların çalıştığını belirledi. Bu kişilere yapılan ödemelerin ise toplamda 700 bin TL’yi bulduğu bildirildi. Sayıştay’ın bu tespitine yanıt veren Türkiye İş Kurumu, TYP’den yararlananların aynı zamanda başka bir işte daha çalışmaya başladıklarında kendilerini uyaracak bir sistem kurulması için çalışmalara başlandığını ifade etti.
3 MİLYAR TL MUHASEBELEŞTİRİLMEDİ
Sayıştay, Türkiye İş Kurumu’nun henüz tahsil edilmeyen işsizlik sigortası primleri ve gecikme cezalarından kaynaklanan alacaklarının muhasebe işlemlerinin yapılmadığı ve bu yolla kayıt altına alınmadığını tespit etti. Sayıştay, muhasebe işlemi yapılmayan alacakların 3,2 milyar TL olduğunu da ifade etti.
KURULUŞLARA REKOR ÖDEME
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre yüzde 13 olarak bildirilen işsizlik rakamlarına karşın Türkiye İş Kurumu’nun gelirlerinin önemli bir kısmını kar amacı gütmeyen kuruluşlara aktardığı da ortaya çıktı. Rapora göre, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 2016 yılında 7,5 milyar TL, 2017 yılında ise 8,3 milyar TL aktaran kurum, 2018 yılı bütçesinden ise 17 milyar TL aktardı. Bu ödemeler ismi açıklanmayan dernek, birlik gibi kurum ve kuruluşlara yapıldı.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpninsecimhamlesindebuyukusulsuzluk250249h.htm
TRT spikeri FETÖ'cü Hakan Şükür'ü hatırlatınca, yayından alındı!52 izlenme
Saray’ın müteahhidine deprem bölgesinden ihale üstüne ihale35 izlenme
CHP’de kurultay heyecanı… Kılıçdaroğlu’ndan bol mesajlı kurultay konuşması147 izlenme
10 aylık bebeğin Atatürk sevgisi yürekleri ısıttı256 izlenme
Hamile çocukları bildirmeyen doktorlar beraat etti!67 izlenme
Yenidoğan Çetesi Türkiye’nin kendisi: Bakanlar yargılanmalı23 izlenme
Belçika'da 'sandıklar kapanmasına rağmen oy kullandırıldı' iddiası !370 izlenme
AKP’li belediyenin ihalesini kazanan şirket ‘şaşırtmadı!’105 izlenme
Bir gri pasaport skandalı daha! 'Olmayan Mehter Takımı'ndan yurt dışına çıkan 30 kişiden 20'si Türkiye'ye dönmedi!
Saray'ın ofislerine dev bütçe!
RTE'den bir yalan daha 'İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nı biz yaptık !' Havaalanı 1987'de açıldı !
'Milliyet farkı' ödemesi alan otelin cezası belli oldu: Bakanlıktan 4 gece 5 günlük ceza!